Exteriör

BOKA OSS

Kulturkvarteret Kristianstad erbjuder fullt utrustade lokaler med moderna ljus- och ljudanläggningar som passar ypperligt för konserter, teaterföreställningar, föreläsningar och konferenser. Priser är enligt överenskommelse, beroende på utrustning och typ av evenemang.

Bokning av våra salar för konsertverksamhet

Helen Ortman • 0709–20 58 83 • helen.ortman@musikisyd.se


Bokning av våra salar för konferenser och möten

Emma Eriksson • 0708–20 58 34 • emma.eriksson@musikisyd.se

VÅRA LOKALER

Stora salen

Stora salen är en salong med 415 platser och är utrustad med en modern ljud- och ljusanläggning. Salen har hörslinga med IR-system, och är tillgänglighetsaanpassad med ett antal specialplatser samt entré med ramp- och hissmöjligheter.

Se film som visar Stora salen i olika vinklar.

Bilder på Stora salen

Ritningar på Stora salen

Ladda ned bilderna som pdf:er.

Översikt ingångar (pdf)

Belysningsplan (pdf)

Salong (pdf)

Tross och scen (pdf)

Lilla salen

Lilla salen byggdes om 2014 till en s.k. Blackbox med fantastisk akustik, inredd i nordisk designtradition. Salen är tillgänglighetsanpassad och rymmer upp till 150 personer. Lilla salen  är i första hand avsedd för mindre musikarrangemang och hyrs även ut för evenemang och sammankomster, t.ex. årsmöten, föreläsningar etc. I Lilla salen finns en Steinwayflygel och en modern ljus- och ljudanläggning.  Det finns tillgång till bildkanon, overhead, större duk och blädderblock. I samband med nybyggnationen 2014 av Kulturkvarteret har Lilla Salen byggts om och totalrenoverats.

Bilder på Lilla salen

Café & Bistro

I Kulturkvarterets hjärta hittar du Café & Bistro. På andra sidan gångpassagen finner du Lilla salen som kan öppnas upp mot Café & Bistro via två stora dörrar.  Detta möjliggör arrangemang där du kombinerar mat, dryck med aktiviteter på scen.

Verandan

Verandan är ett rum som fungerar både som mindre konferensrum och loge för artister i anslutning till Lilla salen. Verandan har ett litet pentry, handikapptoalett och direktingång till scenen, som även är tillgänglig för rullstolsburna.

 Loger

Boende

Musik i Syd har ett mångårigt och gott samarbete med Quality Hotel Grand i Kristianstad. Genom din bokning kan vi reservera rum till rabatterade priser. Quality Hotel Grand är ett fullservicehotell med egen restaurang, nattklubb och garage. Hotellet har öppet dygnet runt och är beläget i centrala Kristianstad. Kontakta oss för mer information.

Läs mer på hotellets egen hemsida.