Exteriör

Är du arrangör för något evenemang på Kulturkvarteret våren 2019? Då vill du säkert vara med i vår programfolder som trycks upp och sprids runtom i Nordöstra Skåne.

För att ditt evenemang ska komma med behöver vi ha informationen senast 30 november. 

Först måste du boka in ditt evenemang, det gör du hos Helen Ortman, se kontaktuppgifter nedan.

Programmet hösten 18 såg ut så här

BOKA OSS

Kulturkvarteret Kristianstad erbjuder fullt utrustade lokaler med moderna ljus- och ljudanläggningar som passar ypperligt för konserter, teaterföreställningar, föreläsningar och konferenser. Priser är enligt överenskommelse, beroende på utrustning och typ av evenemang.

Bokning av våra salar för konsertverksamhet

Helen Ortman • 0709–20 58 83 • helen.ortman@musikisyd.se


Bokning av våra salar för konferenser och möten

Emma Eriksson • 0708–20 58 34 • emma.eriksson@musikisyd.se

VÅRA LOKALER

Stora salen

Stora salen är en salong med 415 platser och är utrustad med en modern ljud- och ljusanläggning. Salen har hörslinga med IR-system, och är tillgänglighetsanpassad med ett antal specialplatser samt entré med ramp- och hissmöjligheter.

Se film som visar Stora salen i olika vinklar.

Bilder på Stora salen

Ritningar på Stora salen

Ladda ned bilderna som pdf:er.

Översikt ingångar (pdf)

Belysningsplan (pdf)

Salong (pdf)

Tross och scen (pdf)

Lilla salen

Lilla salen, som byggdes om och totalrenoverades 2014, är akustiskt dämpad och mörklagd och rymmer upp till 300 personer, beroende på vilken typ sittning man använder. Salen är tillgänglighetsanpassad och stora skjutdörrar möjliggör att man kan öppna upp bakre väggen ut mot Café & Bistro. I första hand är Lilla salen avsedd för mindre musikarrangemang, men är konferensutrustad och hyrs även ut för andra evenemang och sammankomster, t.ex. årsmöten och föreläsningar. I Lilla salen finns en Steinwayflygel och en modern ljus- och ljudanläggning. Det finns tillgång till bildkanon med stor duk.

Bilder på Lilla salen

Café & Bistro

I Kulturkvarterets hjärta hittar du Café & Bistro. På andra sidan gångpassagen finner du Lilla salen som kan öppnas upp mot Café & Bistro via två stora dörrar.  Detta möjliggör arrangemang där du kombinerar mat, dryck med aktiviteter på scen.

Verandan

Verandan är ett rum som fungerar både som mindre konferensrum och loge för artister i anslutning till Lilla salen. Verandan har ett litet pentry, handikapptoalett och direktingång till scenen, som även är tillgänglig för rullstolsburna.

 Loger

Boende

Musik i Syd har ett mångårigt och gott samarbete med Quality Hotel Grand i Kristianstad. Genom din bokning kan vi reservera rum till rabatterade priser. Quality Hotel Grand är ett fullservicehotell med egen restaurang, nattklubb och garage. Hotellet har öppet dygnet runt och är beläget i centrala Kristianstad. Kontakta oss för mer information.

Läs mer på hotellets egen hemsida.