Om vårens konserter

9 december släppte Kulturkvarteret Kristianstad biljetterna till vårens musikakter. Över 40 konserter bjuder vi på under våren inom vitt skilda genrer!

Våren börjar starkt den 24 januari med en Americana-festival med inte mindre än tre spännande och hajpade akter under en och samma kväll i Lilla Salen, i samarbete med Kompakt Disk. Våren på Kulturkvarteret fortsätter sedan med en skön blandning av genrer med både lokala, nationella och internationella akter. Vi ser välkända namn såsom Lisa Ekdahl, just nu aktuell i Så Mycket Bättre, och hyllade Frida Hyvönen, men också spännande akter som enmansorkestern Bror Gunnar Jansson, kultbandet Kebnekajse och Söndörgo som bjuder på ostoppbar tamburitzamusik och extraordinära rytmer. En stor del av konserterna ingår i vår Stjärnserie, vilket möjliggör rabatterat pris vid köp av två eller flera konserter!

Kulturkvarteret anordnar i vår, i samarbete med Jonas de la Motte, showen En hyllning till Ted Gärdestad vid sex tillfällen. Det blir en riktig helkväll och stor musikshow tillsammans med lokala musiker och solister under ledning av Anders Liljeqvist. Som tidigare säsonger förlägger vi också en av Musik Direkt/Imagine Swedens deltävlingar på Kulturkvarteret, en tävling som inte sällan är språngbrädan för morgondagens musikartister.

Bland de klassiska inslagen kan nämnas Camerata Zürich och Helsingborgs Symfoniorkester med Hans Pålsson som firar 50 år som konsertpianist. Musik i Syds egen kammarorkester Musica Vitae återkommer i vår vid två tillfällen – först tillsammans med en av de mest framgångsrika finska stråkkvartetterna Meta4, därefter tillsammans med stjärnklarinettisten Emil Jonason.

För våra yngre besökare fortsätter våra populära Familjelördagar, då musikföreställningarna Bästa kompis, Jazzkattsväng och Dockedansen framförs, som vanligt på lördagar kl. 14.00. Återkommande inslag är också åtta smakfulla kulturluncher, After Work i Café & Bistro med livemusik och Jazzcaféer.

Så, vet du inte vad du ska göra våren 2017 finner du en hel del musikaliska tips här!

Håll även utkik för fler konserter som släpps efterhand.

 

Stjärnseriekonserter ger rabatt

Vårt rabattsystem gällande konserter i Stjärnserien, innebär att 2 konserter ger 10 % rabatt, 3 konserter ger 15 % rabatt och 4 konserter ger 20 % rabatt, om man gör sitt köp vid ett och samma tillfälle. Besökaren kan boka sina biljetter direkt på webben eller hos återförsäljarna Kristianstad Tourist Center och Coop i Galleria Boulevard.Hitta till oss