Adolphson & Falk

Datum5 dec 2019, 20.00
Pris450 kr (exkl. serviceavgift)
Längd150 min
PlatsKulturkvarteret
Stora salen
ArrangörMTA Production AB
Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
KÖP BILJETT

I fjol fyllde Adolphson & Falk 50 år som duo och firades med en jubileumsturné och det nyinspelade albumet 50. Turnén fortsätter nu under 2019 och i december kommer de till oss på Kulturkvarteret!

Lovorden har haglat över turnén, och fansen möttes av en duo som aldrig sjungit bättre, en scenshow med visuals som andas både nu och då, Greg FitzPatricks nya arrangemang på de största hitsen och dessutom hans syntkonst som skapat ett helt eget scenspråk. I samband med varje konsert visades också en utställning av syntkonsten signerad FitzPatrick. Succén var ett faktum, och gick för slutsålda hus i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Ängelholm och Luleå!

Adolphson & Falk har spelat tillsammans ett halvt århundrade. Konserten på Kulturkvarteret är en tillbakablick fylld med hits, samarbeten och inte minst historier. Eftersom det är jubileum har de bjudit med den gamle trotjänare från 80-talet på scen, Greg FitzPatrick, Sveriges okrönte syntkung och pionjär, som var en av de första i landet att både importera och traktera instrumentet.

På 70-talet medverkade Adolphson & Falk i Melodifestivalen och var låtskrivare åt bland andra Barbro Hörberg och Anita Lindblom. Det stora genombrottet kom genom medverkan i Sveriges Radios båda 80-talssatsningar Eldorado med Kjell Alinge och Metropol med Niklas Levy och Ingvar Storm. 

Sagt om konserten ...

De slog igenom brett med sin synthpop på 1980-talet. Nu har de arrat om och uppdaterat samma synthlåtar och gett sig ut på turné och man ler och blir varm i hjärtat.
-Ulrika Vallgårda/ Norrbottens kuriren

Hardcorefansen är med från start. Allsången går genom varenda låt, med rungande applåder och busvisslingar efteråt. Showen är väl genomtänkt, videoväggen blandas med Greg Fitzpatricks snygga syntkonst och fotografier genom Adolphson & Falks 50-åriga karriär. Både ljudet och ljusshowen ligger perfekt mot deras musik. Hjärnsynapserna går i ett euforiskt lyckorus. 
-Christina Wernerson Kultursidan.nu

Foto: Mauro Rongione

MAT & DRYCK

Café & Bistro öppnar 2 timmar innan konserten startar och erbjuder gott att äta och dricka, både före och under konserten. För mer detaljerad meny, mejla cafebistro@kulturkvarteret.com eller ring 044-20 58 88.  

Café & Bistro håller öppet 17 - 23.30!

PAUSBESTÄLLNING

Till detta evenemang kan du förbeställa mat och dryck som serveras i pausen. Detta gör du via knappen nedan, fram till 1 dag innan. Observera: Biljetter till själva evenemanget görs i ett separat köp.

Pausbeställning

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, ring 0709-20 58 04, skicka ett mail till info@kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller i Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang. 

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

Tillbaka till evenemang