Al Vin Al Khalidi

Punkig arabisk world

Datum22 sep, 19.30
PrisOrdinarie: 195 kr. Ungdom upp till 20 år 100 kr. (+ 25 kr serviceavgift)
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
BOKA BILJETT

Nadin Al Khalidi från Tarabband och Tobias Allvin från Tummel har länge velat skapa ny musik tillsammans. Med utgångspunkt i deras olika musikaliska bakgrunder och uttryck, fann de gemenskap i arabiska stränginstrument, texter, skalor och sång som vävs samman med 70-talets rockiga och punkiga sound i Kairo.

De båda musikerna möttes när de skrev musiken till Teater Foratts föreställning Peer Gynt. Skaparlusten uppstod men båda ville uttrycka något annat än det de gör i vanliga fall, spela på instrument de vanligtvis inte spelar: turkisk kupuz, algerisk mandol och bas. Lite senare anslöt Kristofer Rostedt på trummor och gruppen Al Vin Al Khalidi var född. De har även hunnit med en kort turné i Egypten.

Alvin Al Khalidi hämtar sin inspiration från den egensinniga musik, som utvecklades när musiker i arabvärlden försökte närma sig västerländsk popkultur under tidigt sjuttiotal. Uttrycket hade en kort blomstringstid, men dog i sin linda i takt med att den religiösa och politiska extremismen tog allt större plats i samhället. Al Vin Al Khalidi plockar nu fördomsfritt upp tråden. Influerade av den senaste tidens omvälvande händelser skapar bandet ett soundtrack till nya generationer. Lite nostalgi, lite punk, lite world och en hel massa kärlek!

MEDVERKANDE:

Kristoffer Rostedt – trummor
Nadin Al Khalidi – sång, kupuz, algerisk mandola
Tobias Allvin – sång, bas, algerisk mandola

 

MAT & DRYCK

Sugen på något?  Café & Bistro öppnar 2 timmar innan konserten startar och erbjuder gott att äta och dricka. 

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang. 

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

 
Tillbaka till evenemang