Americanafestival

Datum31 jan, 19.00
Pris250 kr (+ serviceavgift)
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid i samarbete med Kompakt Disk
BOKA BILJETT

Ännu en Americanafestival! Förbered dig på en helkväll med grymma musiker på scen!

På scen: David Ramirez, Rod Melancon & I'm Kingfisher

David Ramirez (US)
David Ramirez tredje skiva FABLES från 2015 (Sweetworld Records/Thirty Tigers) är en samling förtrollande berättelser i en musikalisk ådra vi på senare år mest känner igen från Jason Isbell, Ryan Adams och Jesse Malin. Efter flera års turnerande som förband till bland annat nämnde Gundersen, Shakey Graves och Joe Pug så gav sig Ramirez ut på vägarna på egna ben.

I september i år kom uppföljaren WE'RE NOT GOING ANYWHERE som tar sitt avstamp i FABLES folk-igare tongångar, men drar mer åt Americana-country-soul. Ett album som med sina, återigen, naket personliga berättelser passar utmärkt för timmarna kring midnatt.

Rod Melancon med band (US)
Tänk dig att Elvis och Hank Williams flyttade till Louisiana och startade ett band. Ungefär där passar Rods musik in. Hans senaste skiva Southern Gothic är en mörk historia som blandar folk- och countrymusik på bästa möjliga sätt. Ibland ganska hårda tongångar men lika ofta lugnare låtar. Foo Fighters gitarrist Chris Shiflett stämmer in bland många andra och hyllar Rod i sin podcast.

Nu får Sverige äntligen chansen att möta Rod Melancon med ett fullt band bakom sig. En fantastisk liveartist och berättare som har hjärtat mycket starkt placerat i cajun-miljön och det hörs på svänget och energin.

I'm Kingfisher

Med nära 600 spelningar i 20 länder i bagaget har den hyllade americanaartisten I'm Kingfisher (Thomas Jonsson) passerat såväl SXSW (South by Southwest) i Austin och Malmöfestivalen som Paradiso i Amsterdam, Melodica Reykjavik och Münchens Filmfestival. Med en uppmärksammad gitarrteknik och en lagom drömskt och släpig röst har Thomas hittat ett eget rum nära alternativa kollegor som Neil Young, M. Ward, Damien Jurado och Cat Power.

Hans tidigare skiva Avian (2014) blev omnämnd som en av Europas dolda troféer av brittiska giganten Uncut.

MAT & DRYCK

Sugen på något?  Café & Bistro öppnar 2 timmar innan konserten startar och erbjuder både mat och dryck. 

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang.

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

Tillbaka till evenemang