Den musicerande hjärnan

En konsert och Forskare berättar-föreläsning med Fredrik Ullén

Datum17 okt, 19.00
Pris180 kr (+ serviceavgift)
PlatsKulturkvarteret
Stora salen
ArrangörStjärnserien/UNGA Musik i SYd Utvecklingscentrum och Kultur & fritid
BOKA BILJETT

Hur hanterar vår hjärna musik och vad är det egentligen som händer när vi upplever kreativitet och flow? Upplev en konsert och föreläsning med Fredrik Ullén – en av Sveriges mest framstående hjärnforskare och konsertpianister.

Som forskare har han fått stort internationellt genomslag och som solist framträtt vid många ledande festivaler och konserthus. Fredrik Ullén är professor i kognitiv neurovetenskap vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska Institutet i Stockholm. Hans forskning fokuserar på expertis och kreativitet, alltså de hjärnmekanismer som gör att vi kan prestera på hög nivå inom ett visst område efter många år av träning. Ett särskilt fokus ligger på musik och musiker som modell för expertis. En forskningslinje rör också samband mellan psykologiskt flow, motivation, kreativitet och välbefinnande.

Vid sidan av sin verksamhet som forskare är Fredrik internationellt aktiv som konsertpianist. Han har framträtt som solist vid många ledande festivaler och konserthus i Europa och USA. Fredrik samarbetar också sedan länge med det ledande klassiska skivbolaget BIS Records, och är representerad på drygt 20 CD-skivor, som vunnit många utmärkelser i internationell press. Han är ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien sedan 2007.

Forskare berättar är en föreläsningsserie som drivs av UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum och som presenterar den mest tongivande forskningen som bedrivs inom musik och annan kultur för barn och unga i Sverige i dag.

FÖRKÖP

Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken: 010–747 22 72
Kristianstad Tourist Center: 044–13 53 35
kulturkvarteret.com via knappen"BOKA BILJETT"
I entrén på Kulturkvarteret/Biljettkassan som i regel öppnar en timme innan våra arrangemang.

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till. 

MAT & DRYCK

Sugen på något? Du vet väl att Café & Bistro alltid öppnar 2 timmar innan evenemanget och erbjuder både mat och & dryck. 

Tillbaka till evenemang