Doc Lounge Pop Up: The Men's Room

Kulturkvarteret visar exklusiv dokumentärfilm

Datum3 dec 2019, 19.00
Pris65
Längd75 min
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörKristianstad Filmstudio
Kultur & fritid/Stadsbiblioteket
Musik i Syd
KÖP BILJETT

En fantastisk, norsk manskör gör sig redo att värma upp för Black Sabbath och för att sjunga den sista versen för sin dirigent. En sann publikfavorit.

Varje tisdag samlas 25 män i sina bästa år i en bar i Oslo för att sjunga i en kör och dricka öl. De har skämtat om att de lovar att sjunga på varandras begravningar, och nu verkar det som att körens dirigent är den första som ska sjungas ut. Läkaren har gett honom endast ett fåtal månader kvar att leva. Vilket råkar vara kring ungefär samma tid som förberedelserna pågår för deras största framförande någonsin: att värma upp publiken för Black Sabbath. Nedräkningen har börjat medan både den cancersjuka dirigenten och de fantastiska grabbarna i kören försöker hålla modet uppe med låtar om svårigheterna för medelålders män, samtidigt som de förbereder sig att säga 'hej då' till varandra. Lyckan att sjunga och sammanhållningen hjälper dem att öppna upp sig för varandra och deras känslor. Sällan har en film varit så rolig och så rörande, du blir värmd inombords samtidigt som du rörs till tårar. "The Men's Room" är en film som går rakt in i hjärtat, och stannar där. 

Under tre tillfällen i höst visar Kulturkvarteret dokumentärfilm under konceptet Doc Lounge Pop Up!
22 oktober
19 november
3 december

 

VAD ÄR DOC LOUNGE POP UP?

Dokumentärfilm i världsklass med extra allt!

Sedan 2006 har Doc Lounge samlat och engagerat människor kring inspirerande dokumentärfilms-evenemang där filmvisningar kryddas med allt från regissörsbesök och samtal med experter, till konserter och konstinstallationer. Doc Lounge startade i Malmö och har nu expanderat till ett visningsnätverk med 19 officiella Doc Lounge-klubbar med kontinuerlig verksamhet. Med Doc Lounge Pop Up får fler visningsarrangörer (bibliotek, kulturhus och biografer) möjlighet att göra egna, tillfälliga Doc Lounge-evenemang genom att välja film från en unik selektion av dokumentärfilm som premiärvisats på Doc Lounge. 

Tillbaka till evenemang