Doc Lounge Live: Dreaming Murakami

Datum23 okt, 18.30
Pris40 kr (+ 25 kr serviceavgift)
Längd58 min
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid i samarbete med Kristianstads filmstudio
KÖP BILJETT

För mer än 20 år sedan läste Mette Holm sin första roman av Haruki Murakami. Vid den tiden hade den japanska författaren långt kvar till världsomspännande berömmelse, och Mette Holm hade ingen aning om hur hans fiktiva berättelser skulle komma att påverka hennes liv. Sedan dess har Mette Holm spenderat tusentals timmar med att översätta Murakamis gåtfulla, surrealistiska och vida diskuterade romaner till hans danska läsare.

Dreaming Murakami är en unik och drömsk dokumentär om hur det är att översätta en av världens mest populära samtida författare, vars romaner har trollbundit miljontals hängivna läsare världen över. Vi följer Holm i hennes arbete och får uppleva hur Haruki Murakamis fiktiva karaktärer får liv och blir till en del av filmen. 

Filmen efterföljs av ett livesänt samtal med inbjudna gäster, direkt från Babel i Malmö, där du som publik har chansen att ställa frågor direkt via sms och sociala medier.

Regi: Nitesh Anjaan
Produktionsbolag: Final Cut for Real
Land: Danmark
Produktionsår:  2017
Längd: 58 minuter
Språk: Engelskt, danskt, japanskt tal / Svenska undertexter

Trailer

Dreaming Murakami - Trailer UK subs from Final Cut for Real on Vimeo.

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang.

Ungdom upp till 20 år: fri entré. För att vara säker på plats, boka genom att ”köpa” biljetten för 0 kr via knappen "boka biljett". Inträdet gäller tillsammans med uppvisande av legitimation vid entrén.

Medlem i Kristianstads Filmstudio: fri entré. Boka din plats genom att ”köpa” biljetten för 0 kr. Fyll i kampanjkoden som du fått från Kristianstads Filmstudio. Gratisbiljetten gäller tillsammans med uppvisande av filmstudiokort vid entrén. 

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

 

Om Doc Lounge Live

Doc Lounge Live är ett unikt livesändningskoncept där biografer, kulturhus och bibliotek får chans att ta del av premiärer och förhandsvisningar av världens bästa dokumentärer. Filmerna visas simultant över hela landet tillsammans med en interaktiv livesändning från Doc Lounge i Malmö, där samtal med regissörer och specialinbjudna gäster ingår.

Tillbaka till evenemang