Doc Lounge Pop Up: The Grown-Ups

Filmvisning • Doc Lounge Pop Up

Datum10 apr, 18.45
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid i samarbete med Filmstudion
BOKA BILJETT

Vem du älskar och vart du jobbar är saker som många vuxna tar för givet att bestämma över själva i sina liv. Men tänk om du inte fick chansen för att alla andra såg dig som ett barn?

I nästan fyrtio år har en grupp vänner varit klasskompisar. En del av dem har överlevt sina föräldrar och de är fullt medvetna om att de gått på skolan längre än lärarna. De är jäkligt trötta på att vara studenter - de är vuxna individer som vill bli behandlade som vuxna individer. De har alltid trott att när deras föräldrar dör kommer de att kunna göra allt de inte varit tillåtna som att bo själva, köra bil, ha sex, gifta sig, bli föräldrar, ha ett riktigt jobb... men saker och ting kommer aldrig att förändras i deras liv och frustrationen växer. De har Down Syndrom och måste leva som om de fortfarande var tio år, trots att de snart fyller femtio!

Regissören Maite Alberdi skildrar dessa vuxnas mikrokosmos genom en intima observation, fritt från kommentarer.

Filmen är tänkvärd, känslosam, öppen och vacker. En feelgood-dokumentär som får en att ifrågasätta, vem är det egentligen som har mest att lära utav vem?

https://www.youtube.com/watch?v=TsbppwqbwXE

Fakta om filmen

Regissör:  Maite Alberdi
Produktionsland:  Chile/Frankrike/Nederländerna
Längd:  82 min
Textning:  Svenska

Kvällens upplägg: 

Mingelbilder och försnack: 15 min
Film: The Grown-Ups: 80 min
Eftersnack, intervju med intervju med Moomsteaterns verksamhetsledare och konstnärlige ledare: 30 min

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang.

Är du medlem i Kristianstad Filmstudio? Då har du fri entré!

DOC LOUNGE POP UP

Dokumentärfilm i världsklass med extra allt!

Sedan 2006 har Doc Lounge samlat och engagerat människor kring inspirerande dokumentärfilms-evenemang där filmvisningar kryddas med allt från regissörsbesök och samtal med experter, till konserter och konstinstallationer. Doc Lounge startade i Malmö och har nu expanderat till ett visningsnätverk med 19 officiella Doc Lounge-klubbar med kontinuerlig verksamhet. Med Doc Lounge Pop Up får fler visningsarrangörer (bibliotek, kulturhus och biografer) möjlighet att göra egna, tillfälliga Doc Lounge-evenemang genom att välja film från en unik selektion av dokumentärfilm som premiärvisats på Doc Lounge i kombination med unikt extramaterial i form av försnack, regissörssamtal och intervjuer med experter på filmens tema.

Tillbaka till evenemang