Helt klassiskt! Doric String Quartet

Datum6 mar 2020, 19.00
PrisOrdinarie: 150 kr Ungdom under 20 år: 75 kr (+ serviceavgift)
PlatsBistroscenen
Kulturkvarteret
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
KÖP BILJETT

Doric String Quartet är en av de ledande stråkkvartetterna i sin generation. Här får vi uppleva teknisk briljans i ett mycket njutningsfullt och intimt program. Denna brittiska kvartett framför fyra olika och kontrastrika verk, som på ett utmärkt sätt visar bredden av vad stråkkvartetter kan vara  – från ”stråkkvartettens fader” Haydn via britten Benjamin Britten och Finlands stolthet Sibelius till vår svenska tonsättarstjärna Andrea Tarrodi.  

Kvartetten bildades 1998 och har under åren lovordats av såväl publik som recensenter världen över. De framträder på välrenommerade scener som Concertgebouw i Amsterdam, Wiens och Berlins Konzerthaus,  Wigmore Hall i London och New Yorks Carnegie Hall!  

Efter konserten finns möjlighet till Meet & Greet med Doric String Quartet. 

MEDVERKANDE  

Alex Redington violin 
Ying Xue violin 
Hélène Clément viola 
John Myerscough cello 
  

PROGRAM 

Joseph Haydn - Stråkkvartett nr 30 Ess-dur op 33 nr 2  
Benjamin Britten - 3 Divertimenti  
 -paus-  
 Andrea Tarrodi - Stråkkvartett nr 3 ”Light Scattering”  
(Verket beställdes av Musik i Syd och uruppfördes av Brodskykvartetten 2015) 
 Jean Sibelius - Stråkkvartett d-moll op 56 ”Voces Intimae” 

OM HELT KLASSISKT  

Helt klassiskt-serien är helt rätt för dig som vill upptäcka den klassiska musiken för första gången, men även för dig som är en erfaren lyssnare på jakt efter kammarmusik i ny kostym. Här framförs kammarmusik av högsta kvalitet på Bistroscenen. Programmet innehåller både svenska och internationella musiker som blandar nytt med gammalt, traditionellt med experimentellt. Gemensamt för konserterna är närheten mellan musiker och publik, där alla blir en del av en gemensam musikalisk upplevelse, i kombination med gott på tallriken. 

MAT & DRYCK

Café & Bistro öppnar 2 timmar innan konserten startar och erbjuder gott att äta och dricka, både före och under konserten. För mer detaljerad meny, mejla cafebistro@kulturkvarteret.com eller ring 044-20 58 88.  

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang. 

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

Foto: George Garnier
Tillbaka till evenemang