Elisabeth Melander – JazzAppear

Reflections of a voice

Datum17 mar, 19.00
Pris225 kr (+serviceavgift)
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid

En av Sveriges främsta jazzröster är tillbaka på scenen i en länge efterfrågad comeback, nu tillsammans med flera av landets mest meriterade jazzmusiker. Vi möter en komplett grupp där just rösten är ett viktigt instrument. Elisabeths Melanders själfullhet, varma uttryck och känsla tillsammans med en unik improvisationskonst präglar gruppen JazzAppear ... där spontanitet, samspel och glädje samsas.

Elisabeth Melander har en lång karriär bakom sig och genom åren har hon stått på de flesta av landets stora jazzscener – från välkända mindre grupper till storband. Raden av samarbeten är lång. Redan för 30 år sedan startade hon upp den första svenska utbildningen i moderna genrer på Musikhögskolan i Malmö, där flera av dagens aktuella jazzsångerskor är fostrade.

Elisabeth brinner för jazzen och har genom åren, som lektor i sång på Musikhögskolan i Malmö, gett sitt fokus till att fortsätta utbilda kommande generationers sångare. Under senaste året har hon även introducerat sångutbildning i jazz vid akademierna i Hanoi och Saigon.

- Rösten är mitt instrument och som sångare har jag alltid varit öppen för att ge mig på olika genrer och stilar. I JazzAppear utmanar jag mig själv på olika sätt som återspeglar min sång och mitt uttryck, därför föll titeln naturligt också för konsertens tema ... ...Reflections Of A Voice ... som också är titeln på mitt senaste album.

MAT & DRYCK

Sugen på något?  Café & Bistro öppnar 2 timmar innan konserten startar och erbjuder både mat och dryck. 

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang.

 

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

Foto: Christian Nordström 
Tillbaka till evenemang