Elvis möter Jazz po Skånska

Datum16 feb, 19.00
Pris225 kr (+serviceavgift)
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
BOKA BILJETT

För första gången någonsin möts en av Malmös rocklegender Ulf ”Masken” Andersson och folkkära Jazzsångerskan Anna-Mia Barwe, som gett jazzen ett skånskt ansikte, i ett gemensamt musikaliskt program som fått titeln: Elvis möter Jazz po Skånska!

Det blir en blandning av några av Elvis mest välkända låtar som t.ex Jailhouse Rock, Love Me och One night with you plus en rejäl dos av det som stundtals kallas Jazzstandards. Allt paketerat med Anna-Mias och Sven Bjerstedts kluriga och underfundiga skånska texter. Vad sägs om titlar som Svitt, jordi o brun (Sweet Georgia Brown) eller en Fats Wallerklassiker som Ain´t missbehavin’ som på Anna-Mias klingande skånska blir Rejnt liss po tejven.

Kvällen blir en lekfull och spännande blandning av amerikanskt och skånskt. Både svängigt och tillbakalutat. Allt från traditionell rock´n´roll och jazzigt sväng till innerliga ballader. Båda solisterna ger och tar hela tiden men det blir även plats för några gemensamma nummer.

Anna-Mia svarar för det allra mesta av Jazzandet men tar ton även i några av Elvis paradnummer. Ulf ”Masken” Andersson tar sig an, som sig bör, merparten av Elvis-repertoaren, men kommer även att prova sina vokala ”vingar” i en och annan jazzstandard.

MEDVERKANDE

Ulf ”Masken” Andersson

Anna-Mia Barwe

Bandet:
Berno Paulsson, gitarr
Tomas Pettersson, keyboard, orgel, körsång
Jan Erlandsson, tenor-, alt- & sopransaxofon, körsång
Per Almlund, bas
Fredrik Savbrant, trummor, percussion, körsång

MAT & DRYCK

Sugen på något?  Café & Bistro öppnar 2 timmar innan konserten startar och erbjuder både mat och dryck. 

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken, Kristianstad Tourist Center, eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang.

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

Tillbaka till evenemang