Ensemble Mare Balticum 30 år: Ack, Libertas!

Visor och psalmer av Lars Wivallius

Datum3 mar, 15.00
PrisOrdinarie: 150 kr, ungdom: 90 kr (priser exkl. serviceavgift)
Längd80 min
PlatsKulturkvarteret
Stora salen
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
KÖP BILJETT

Jubileumsprogrammet för Ensemble Mare Balticums 30-årsfirande bjuder på konsertföreställningen Ack, Libertas! – om en svensk äventyrares texter från 1600-talet, med musik av samtida tonsättare. 

Den svenske 1600-talsdiktaren Lars Wivallius är lika känd för sin viskonst som ökänd för sitt skandalomsusade liv. I konsertföreställningen framförs  tidigare okänt material av Wivallius – en av de största svenska kulturpersonligheterna på sin tid. Medverkar gör Ensemble Mare Balticum med vissångare Martin Bagge – som har gjort sig känd som en stiltrogen 1700-talsinterpret med C.M. Bellman som specialitet – och lutenist Mikael Paulsson.

Åtskilliga är de lögner och bedrägerier som Lars Wivallius – denne skald och skojare – stod för och som han straffades för med frihetsberövanden under många år. Just detta att han flera gånger fängslades och sattes i förvar har också gett upphov till många av hans allra främsta dikter, präglade av en obändig längtan till friheten – ”Ack, Libertas!”

MAT & DRYCK

Sugen på något?  Café & Bistro erbjuder gott att äta och dricka både före och under evenemanget. 

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang.

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

Tillbaka till evenemang