Familjelördag på Kulturkvarteret!

11.00–15.00

Datum17 nov, 11.00
PrisFri entré på allt utom föreställningen
PlatsKulturkvarteret
ArrangörFolkuniversitetet
Kultur & fritid/Stadsbiblioteket
Musik i Syd

Under Kulturkvarterets familjelördag är både liten som stor välkommen och vi fyller huset med aktiviteter. Lyssna på spännande sagor, upplev en härlig musikföreställning, pyssla och ät dig mätt i Café & Bistro. 

PROGRAM FÖR DAGEN

11.00–15.00 
Ät och drick gott/Café & Bistro

11.00–14.00 
Gör din egen speldocka med Nariman/Kilen
Designa din egna speldocka av enkla material som till exempel tvättsvampar, frigolitbollar och grillpinnar. Kristianstadsbon och dockteaterfantasten Nariman Mukdad visar och assisterar. 

11.15  
Magi i bokskogen/Bibblan
Tema Busiga Ballonger. Högläsning av Den vilda ballongfärden av Ola Norén och Karin Olu Lindgård samt Den sitter fast av Oliver Jeffers.
Föranmälan till 044-13 67 10.

12.30 och 13.30
Vad händer nu? Dockteater på arabiska/svenska med Nariman Mukdad/Lilla salen
Två dockor, Nora och Pyret, möts i Nariman Mukdads magiska värld där fisk möter fågel i enkel lek och musik. Narimans passion för dockteater började då hon arbetade med barn i flyktinglägret Mar Elias i Libanon och har växt sig allt starkare i Sverige. Inte sällan spelar hon dockteater på egen hand. Kanske har du redan sett henne på Gamlegården Centrum eller Kulturhuset Barbacka? I somras arbetade hon med operan på Drakamöllan. 

14.00
Föreställning: La Balle Rouge (Den röda bollen) Stora salen
(90 kr/vuxen inklusive serviceavgift (från 18 år) -  alla barn går gratis) Eftersom det är numrerad salong behöver du "köpa" även barnbiljett, men de kostar 0 kr)  

Upplev en musikföreställning där något så enkelt som skumgummi med ljus och mörker väcks till liv i berättelsen om ett liv – 45 minuter ordlös magi för liten som stor musiksatt med bandoneonens hela känsloregister. Andäktig tystnad, skratt, tårar och ett kärleksbudskap som går rakt in i hjärteroten.

Fri entré på allt utom föreställningen La Balle Rouge

Genre: barn & familj

Tillbaka till evenemang