Folkmusikworkshop - Lira med spelkvinnan Frida Höfling

09.00-17.00

Datum2 feb, 09.00
PlatsKulturkvarteret

Är du sugen på en heldag med Frida Höfling och ditt instrument?
Då är du hjärtligt välkommen till Kulturkvarteret för en kursdag med mycket spel, gemenskap och fika! Kursen riktar sig främst till barn och unga, men vuxna är också välkomna i mån av plats. Vilket instrument du än spelar på spelar ingen roll - du är välkommen oavsett. Har du fler instrument du kan tänkas spela på, ta med allihop.

Under dagen kommer vi fokusera på både melodispel, andra-stämmor och att få till det där härliga danssvänget som gör att varken spelmän eller dansare vill lämna golvet! Det blir låtar från Skåne och Småland. Låtarna kommer att läras ut på gehör så du bör vara hyfsat förtrogen med ditt instrument eller ha spelat folkmusik tidigare. Men noter kommer finnas att ta med sig hem.

Frida Höfling är uppvuxen i Helsingborg och spelar fiol och kohorn. Hon är både dansare och musiker och har tidigare varit elev hos Karin Wallin och studerat folkmusik på Musikhögskolan i Malmö. Frida hörs även i duon 232 Strängar.

Det här evenemanget är en del av föreningen Folk Yous projekt Vill du bli folkmusikproducent? Alla som deltar på kursen måste därför bli medlemmar i Folk You, medlemskapet är gratis. Vill ni läsa mer om dem så gå in på deras hemsida, www.folkyou.se

Anmälningsavgift:
50 kr för barn/unga (upp t. 25 år)
100 kr för vuxna

Arrangör för kursen är Emma Arvidsson. Vill du anmäla dig eller har frågor, mejla till emma.q.arvidsson@gmail.com

Tillbaka till evenemang