Helt klassiskt: I huvudet på E.T.A. Hoffmann

Peter Friis Johansson

Datum6 mar, 19.00
PlatsBistroscenen
Kulturkvarteret
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
BOKA BILJETT

Genom den prisbelönta och kritikerrosade pianisten Peter Friis Johansson möter vi Hoffmann, en av musikhistoriens mest intressanta gestalter, i en blandning mellan konsert och föreläsning. Med utgångspunkt i romanen Katten Murrs tankar om livet, samt fragmentarisk biografi över kapellmästaren Johannes Kreisler i form av slumpvisa makulaturblad får du möta spännande gestalter i en musikalisk deckargåta där vad som helst kan hända.

Peter Friis Johansson är en annorlunda pianist. Hans glödande spel och känsla för subtil klanglig variation, förenat med förmaågan att se oväntade konstnärliga samband och utifrån dem skapa musikaliska idéer har gett honom epitet som "nyansernas konung" och "ljudmagiker".

HELT KLASSISKT!

Vi tar ett kliv bort från föreställningen om hur den klassiska konserten ska vara och låter musiker och publik komma nära varandra. Slå dig ner, beställ något att äta och dricka från bistron och njut av fantastisk kammarmusik på den lilla scenen.

19 jan: Trio Dali
6 mars: Peter Friis Johansson

MAT & DRYCK

Sugen på något?  Café & Bistro öppnar 2 timmar innan konserten startar och erbjuder både mat och dryck. 

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang.

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

Tillbaka till evenemang