Helt klassiskt! MalleusIncus

Datum3 okt, 19.00
PrisOrdinarie pris vuxen: 150 kr. Under 20 år: 75 kr. (+ serviceavgift)
PlatsBistroscenen
Kulturkvarteret
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
BOKA BILJETT

Slagverkarna Johan Bridger och Patrick Raab bildar tillsammans duon MalleusIncus, som sedan 1996 framgångsrikt konserterat i såväl Europa och USA som i Japan. Duon vann den ansedda tävlingen International Marimba Duo Competition i Belgien 2004 och deras breda repertoar innefattar både nyare originalkompositioner för slagverk och transkriberade verk, så som Bachs Goldbergvariationer. MalleusIncus utforskar genom sitt musicerande möjligheterna hos de många olika slagverksinstrument som används, med en särskild förkärlek till vibrafon och marimba.  

Johan Bridger har gjort ett stort antal uppskattade och kritikerrosade soloframträdanden och spelat med ett flertal svenska och utländska orkestrar. Han har uppträtt på scener som Mariinskijteatern och Carnegie Hall och samarbetet med artister som Per Tengstrand, Hugo Ticciati och Håkan Hardenberger. Utöver det egna konserterandet undervisar Johan vid flera skolor, bland annat Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn och Musikhögskolan i Malmö.  

Patrick Raab är soloslagverkare på Kungliga Operan i Köpenhamn och pukist i Concerto Copenhagen. Han har framträtt ett flertal gånger i tv och radio och är en eftertraktad musiker i de skandinaviska orkestrarna, både som slagverkare och pukist.  

PROGRAM 

Bach – Goldbergvariationer, Viñao och Piazzolla – Argentina Tango Groove 

OM HELT KLASSISKT!

Här låter vi den klassiska musiken möta sin publik på ett nytt sätt. Vi tar ett kliv bort från föreställningen om hur den klassiska konserten ska vara och låter musiker och publik komma nära varandra. Helt klassiskt! vill erbjuda fantastisk kammarmusik på den lilla scenen och ge utrymme för att upptäcka något nytt.
3 okt: MalleusIncus
28 nov: Barockens kvinnor

FÖRKÖP

Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken: 010–747 22 72
Kristianstad Tourist Center: 044–13 53 35
kulturkvarteret.com via knappen"BOKA BILJETT"
I entrén på Kulturkvarteret/Biljettkassan som i regel öppnar en timme innan våra arrangemang.

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

MAT & DRYCK

Sugen på något? Du vet väl att Café & Bistro alltid öppnar 2 timmar innan evenemanget och erbjuder både mat & dryck. 

Tillbaka till evenemang