Helt klassiskt! Trio Amerise

Datum25 jan, 19.00
PrisOrdinarie: 150 kr (+ 25 kr serviceavgift)
PlatsBistroscenen
Kulturkvarteret
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
KÖP BILJETT

Kulturkvarterets Café & Bistro är platsen för denna konsert med Trio Amerise, en passande scen då trion gärna bryter med de fasta ramar som finns för klassiskt musik.

Denna träblåstrio träffades 2011 under sin studietid på Det Kgl. Danske Musikkonservatoriet i Köpenhamn (DKDM). Hösten 2013 kom de in på Solistklassen för ensemble på DKDM som första och enda blåsensemble och debuterade senare i februari 2017.

Trions medlemmar kommer från de tre olika nordiska länderna; Island, Danmark och Sverige. Deras framtida vision är att ha musik från sina hemländer sammanflätad i en från början redan bred repertoar av olika klassiska verk. De samarbetar därför med kompositörer från dessa olika länder för att utöka och få skrivet ny nordisk musik tillägnad trion. Det första verket blev färdigställt 2014 av en isländsk kompositör, Hafdis Bjarnadottir och uruppfördes samma år hemma hos den isländska ambassadörens residens.

Utöver detta försöker Trio Amerise bryta upp med de fasta ramar som finns för klassisk musik. De har under sin studietid på solistklassen arbetat med att finna nya former för konsertupplevelser genom att experimentera med bland annat utantillspel, rörelser och formationer till musiken samt samarbete med andra musiker, ensembler och ljustekniker.

PROGRAM

Svea Welander - Preludium for tre blåsare i tre satser
Signe Lykke - I REMEMBER 4 water sketches for woodwind trio

-paus-

Jean Sibelius - Svit i A-dur
Hafdis Bjarnadottir - HIKK!
Niels W. Gade - ur Nordiske tonebilleder op 4

MEDVERKANDE

Ragnhildur Josefsdottir, flöjt
Morten Sønderskov Jensen, klarinett
Lucia Amerise, fagott

Serien Helt klassiskt!
Vi tar ett kliv bort från föreställningen om hur den klassiska konserten ska vara och låter musiker och publik komma nära varandra. Slå dig ner, beställ något att äta och dricka från bistron och njut av fantastisk kammarmusik på den lilla scenen.

MAT & DRYCK

Sugen på något?  Café & Bistro öppnar 2 timmar innan konserten startar och erbjuder mat och dryck både före och under konserten.

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang. 

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

 
Foto: Inesa Adamonyte
Tillbaka till evenemang