Jag är också en främling här

Maria Kulle gör Kurt Weill

Datum13 mar 2020, 19.00
Pris295 kr (exkl. serviceavgift)
Längd120 min
PlatsKulturkvarteret
Stora salen
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
KÖP BILJETT

Tänk er Weimarrepubliken eller efterkrigstridens New York, tänk den konstnärliga vitalitet som verkade då. Det var i den som Kurt Weill skrev sina odödliga melodier. Jag är en främling här är inte en ren konsert, och inte en föreställning  - det är en konsert med musik och texter som belyser snåriga livsöden, drömmar och förhoppningar som vi alla berörs av.

Med Maria Kulle som ciceron ger vi oss in i Kurt Weills värld,  musiken  är kartan och Trio Mirsidrü - Emeli Jeremias, Fredrik Lindborg och Daniel Tilling - har stakat ut vägen med nya, nutida arrangemang av några av Kurt Weills mest hyllade låtar.
Fredrik Lindborg känner vi igen som Arne Domnerus i filmen om Monica Zetterlund, men ännu mer som en av landets mest anlitade saxofonister. Daniel Tilling på piano har spelat med storheter som Rigmor Gustafsson, Fredrik Kronkvist, Amanda Sedgwick och Svante Thuresson. Emeli Jeremias är cellist och sångerska och verkar på många av våra teaterscener.
Maria Kulle är en av Sveriges mest etablerade skådespelare. Hon har tagit emot en guldbagge och setts i SVT-produktioner som Bron, Fröken Frimans krig och mycket mer.

Produktionen genomförs med stöd av Goethe Institut, Musikverket och Stockholms stad

MEDVERKANDE
Maria Kulle – sång och ciceron
Emeli Jeremias – cello och sång
Fredrik Lindborg – saxofon
Daniel Tilling - piano

PRODUKTION
Musik: Kurt Weill
Arrangemang: Trio Mirsidrü
Manus: Emma Broström
Regi: Olle Törnqvist
Idé: Emeli Jeremias
Scenbild: Per A Jonsson
Ljus: Mikael Berglund
Foto: Mia Lewell
Grafisk form: Ingela Hagelin
Producent: Lena Wolmner

MAT & DRYCK

Café & Bistro öppnar 2 timmar innan konserten startar och erbjuder gott att äta och dricka före, i paus och efter konserten! För mer detaljerad meny, mejla cafebistro@kulturkvarteret.com eller ring 044-20 58 88.  

Café & Bistro öppettider: 17.00 - 22.00

PAUSBESTÄLLNING

Till detta evenemang kan du förbeställa mat och dryck som serveras i pausen. Detta gör du på samma ställe som du köper biljett. Antingen i samband med ditt biljettköp, eller i efterhand om du inte redan vet vad du är sugen på!

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, ring 0709-20 58 04, skicka ett mail till info@kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller i Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang. 

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

Tillbaka till evenemang