Kunskapsklubben: Mammutar. Vi kan återskapa dem – men bör vi?

Datum12 dec, 17.00
Pris145 kr
Längd120 min
PlatsBistroscenen
Kulturkvarteret
ArrangörFolkuniversitetet
KÖP BILJETT

Skulle du vilja se mammutar i Sibiriens vildmark igen, eller kanske stöta på en uroxe under löprundan? Det kan mycket snart bli verklighet. 

Runt om i världen återskapar forskare just nu utdöda djur: från arter som nyss försvann till mammutar och dinosaurier. I labb kombineras fynd från fossil med banbrytande genetisk teknologi. Skälen till att återskapa arter handlar om allt från bevarande av arter till att bekämpa klimatförändringarna. Vilken värld kommer detta att skapa? Är det verkligen en bra idé?

Dagens banbrytande forskning möter drömmarna om framtiden.

Upplev vetenskap bortom formler och avhandlingar!
I en tid av falska nyheter och informationsbubblor bjuder vi in våra vardagshjältar – forskarna som tar reda på hur det egentligen ligger till. I Kunskapsklubben får du kvalitetssäkrad kunskap från våra universitet och högskolor, och träffar nya bekantskaper i oväntade sammanhang.

Föreläsare
Torill Kornfeldt är vetenskapsjournalist, författare och föreläsare med fokus på biologi och bioteknik. Hon har studerat biologi vid Lunds universitet och hennes första bok Mammutens återkomst kom ut 2016. Mer om Torill på www.kornfeldt.se 

Har du frågor?
Kontakta Ida Linder, ida.linder@folkuniversitetet.se

LÄNGD

120 min

MAT & DRYCK

Sugen på något?  Café & Bistro öppnar 2 timmar innan föreställningen startar och erbjuder både mat och dryck. 

KÖP BILJETT

Folkuniversitetet

Tillbaka till evenemang