Månfläcken med Helsingborgs Symfoniorkester

Datum15 feb, 19.00
PrisOrdinarie: 320 kr (+ 25 kr serviceavgift)
PlatsKulturkvarteret
Stora salen
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
KÖP BILJETT

Den starka vänskapen och respekten mellan Robert Schumann och Johannes Brahms är välkänd. Konsertpianisten Clara Wieck, som gifte sig med Robert, blev även hon väldigt fäst vid den betydligt yngre Brahms och spelade också hans första pianokonsert, trots att den inte mottagits positivt någon av de handfull gånger som Brahms själv spelat den. Pianokonserten stammade från en sonat för två pianon, och fick via ett försök att skapa en symfoni och flera års ändringar slutligen bli till en pianokonsert.

Efter paus spelar orkestern Robert Schumanns fjärde symfoni, som länge har funnits i två olika versioner. Här spelas den läckrare, smäckrare orkestreringen som inte minst vännen Johannes Brahms själv föredrog.

Denys Proshayev är pianisten som beskrivits som en brilliant virtuos på absolut högsta nivå. Han har spelat med orkestrar som München filharmoniker, Danska radiosymfonikerna, och radioorkestrarna i Berlin, Köln, Leipzig, Frankfurt, Stuttgart, Hannover, Sankt Petersburg. Denys Proshayev har även studerat dirigering och arbetar regelbundet som dirigent med orkestrar över hela världen.

Kvällens konsert dirigeras av Stefan Solyom, Helsingborgs Symfoniorkesters chefdirigent. Solyom är född i Stockholm och utbildade sig vid Kungliga Musikhögskolan och är verksam som kompositör, arrangör, hornist, pianist. Han är verksam som dirigent i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannien samt i USA och Australien.

Helsingborgs Symfoniorkester är en mycket progressiv och nyskapande symfoniorkester som består av cirka 60 professionella musiker. Orkestern, som även ur ett internationellt perspektiv håller en mycket hög kvalitet, gästas av dirigenter och solister med världen som arbetsfält, och har fått stor uppmärksammade för sina konserter, skivinspelningar och turnéer.

PROGRAM

Emmy Lindström The Moonspot                                  
Johannes Brahms Pianokonsert nr 1                             
paus
Robert Schumann Symfoni nr 4 originalversionen      

MEDVERKANDE

Helsingborgs Symfoniorkester
Denys Proshayev, piano
Stefan Solyom, dirigent

MAT & DRYCK

Sugen på något?  Café & Bistro öppnar 2 timmar innan konserten startar och erbjuder gott att äta och dricka. 

Till detta evenemang kan du förbeställa mat och dryck som serveras i pausen. Detta gör du via knappen nedan, fram till 3 dagar innan. Observera: Biljetter till själva evenemanget görs i ett separat köp.

Pausbeställning

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang. 

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

Foto:
Denys Proshayev: Uwe Arens
Stefan Solyom: Tony Briggs
Tillbaka till evenemang