Maxida Märak

En del av Kristianstad Bokfestival

Datum9 sep, 20.00
PrisOrdinarie pris vuxen: 275 kr. Under 20 år: 170 kr. (+ serviceavgift)
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
BOKA BILJETT

Det finns många lager av Maxida Märak; artist, musikproducent, skådespelare och människorättsaktivist. Endast 27 år gammal har hon redan en mångfacetterad bakgrund där hon bland annat skrivit musik och medverkat i Dramaten-föreställningen Den e vi, Martina Haags film Glada hälsningar från Missångerträsk och som en av huvudrollsinnehavarna SVT-serien Midnattssol (skaparna bakom Bron).

Förra sommaren fick svenska folket lära känna hennes historia i Sommar i P1 och i februari i år ledde hon Grammisgalan tillsammans med Magnus Carlsson. Hösten 2016 släpptes debut EP:n 1. Första singeln Äter upp dig är rå och svettig och som gjord för dansgolvet. I Möts vid rondellen tar Maxida Märak med lyssnaren till baksidan av glesbygden, småstäderna, byn och alla de glömda platserna. Till platser där okunskap inte är komiskt när det kommer till kritan, den är snarare livsfarlig. 

Den förenande tråden genom allt hon har tagit för sig är stoltheten över det samiska ursprunget. I hennes musikskapande blandar Maxida Märak elektroniskt med jojk och rap, där hon integrerar Sápmis och Sveriges popkulturer på ett unikt sätt. Maxida är aktuell med den nya singeln Dansa hur jag vill från nya Ep:n 5 samt som en av deltagarna i SVT:s populära program Jills veranda som drar igång i november.

Konserten är en del av årets Bokfestival. 

Logga bokfestivalen

FÖRKÖP

Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken: 010–747 22 72
Kristianstad Tourist Center: 044–13 53 35
kulturkvarteret.com via knappen"BOKA BILJETT"
I entrén på Kulturkvarteret/Biljettkassan som i regel öppnar en timme innan våra arrangemang.

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till. 

MAT & DRYCK

Sugen på något? Du vet väl att Café & Bistro alltid öppnar 2 timmar innan evenemanget och erbjuder både mat och & dryck. 

Tillbaka till evenemang