Nyfiken på "En bra plats att bo – En platsforskares perspektiv"

Föreläsare: Lisa Källström

Datum24 okt 2019, 12.15
PrisFri entré
Längd45 min
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörFakulteten för Ekonomi, Högskolan Kristianstad
Musik i Syd

Invånaren har en enorm betydelse för en plats utveckling och välmående, vilket har skapat ett stort intresse för frågor såsom platsattraktivitet och invånarnöjdhet. Men vad innebär egentligen platsattraktivitet och vad krävs för att människor ska trivas där de bor? Föreläsningen ger en inblick i hur samhället förhåller sig till platsnöjdhet och med utgångspunkt i sin avhandling målar Lisa upp en bild av hur man kan förstå "en bra plats att bo". Föreläsningen handlar om vår plats och riktar sig till alla med ett intresse för samhällsutveckling.

Lisa Källström är doktorand i marknadsföring och forskar kring platsmarknadsföring, platsattraktivitet och samskapande. Hon undervisar i marknadsföring vid Fakulteten för ekonomi på Högskolan Kristianstad och har ett stort hjärta för samverkan mellan akademi och omgivande samhälle. Hon sitter i styrelsen för Marknadsföreningen Skåne Nordost och driver många av sina forskningsprojekt i samverkan med aktörer utanför akademin.

MAT & DRYCK

Café & Bistro är öppet under tiden och vi sänder ut föreläsningen i högtalarna. Vill du äta och dricka gott när du lyssnar är du välkommen att sitta där. Boka bord på cafebistro@kulturkvarteret.com eller ring 044-20 58 88.  

Fri entré

Tillbaka till evenemang