Nyfiken på "Pengar – Från snäckskal och kopparmynt till en E-krona"

Föreläsare: Joakim Ekstrand

Datum12 dec 2019, 12.15
PrisFri entré
Längd45 min
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörFakulteten för Ekonomi, Högskolan Kristianstad
Musik i Syd

Pengar används dagligen för att hjälpa oss att göra betalningar i vardagen. Men det samhället använder och betraktar som pengar har förändrats genom historien och idag upplever vi en snabb förändring mot ett kontantlöst samhälle genom introduktion av olika elektroniska betalningslösningar. Föreläsningen tar avstamp i frågorna om varför vi behöver pengar och vilka funktioner pengarna egentligen har och fortsätter sedan med en tidsresa där vi följer pengarnas utveckling över tid. Avslutningsvis blickar föreläsningen framåt med en spekulation om framtidens pengar samt diskuterar hur mycket pengar det egentligen finns i Sverige idag.

Joakim Ekstrand är lektor i nationalekonomi och undervisar inom områdena makroekonomi och hälsoekonomi på Högskolan Kristianstad. Hans doktorsavhandling behandlade frågor kring prissättning av valutor men idag har hans forskning ett hälsoekonomiskt fokus. Han har flera gånger blivit utnämnd till årets lärare på ekonomprogrammet vid Fakulteten för ekonomi på Högskolan Kristianstad.

MAT & DRYCK

Café & Bistro är öppet under tiden och vi sänder ut föreläsningen i högtalarna. Vill du äta och dricka gott när du lyssnar är du välkommen att sitta där. Boka bord på cafebistro@kulturkvarteret.com eller ring 044-20 58 88.  

Fri entré

Tillbaka till evenemang