Schlageryra med nostalgi

Datum27 feb, 14.00
Pris50 kr (+ serviceavgifter)
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
BOKA BILJETT

EN SCHLAGER I SVERIGE
- Schlagerkompaniet med Bertil Sandström och medmusikanter
METALLIC ROLLATORZ
- 90-åringarna från Bjuv som gjort succé på internet
FREDAGSROCK!
med Erland Mauritzon Schönberger och Anders Larsson

Konferencier: Ulrika Gudmundsson Schönberger, rutinerad schlagerdonna som bl.a deltagit i två Melodifestivaler, för oss med trygg hand genom eftermiddagen.

EN SCHLAGER I SVERIGE med Schlagerkompaniet
Livat, glatt och festligt blir det när radioprofilen Bertil Sandström och hans glada musikanter spelar och sjunger härliga, gamla, svenska schlagermelodier som vi alla känner igen och har oförglömliga minnen av. Med mycket humor berättar Bertil om hur melodierna en gång kom till, vilket kunde ske både genom skandaler och allehanda lustigheter.

METALLIC ROLLATORZ
90-åringarna på Varagården i Bjuv tog i somras nätet med storm med sina musikvideos såsom "Jag vill känna mig fri" (Det Bjuva Livet) och Varning på stan. Metallic Rollatorz heter bandet som vill visa att även äldre kan rocka fett och gör nu sånt de aldrig kunnat drömma om. Detta tack vare verksamhetsledarna på den öppna verksamheten som startade rockgruppen 2017 med tanken att alla äldre ska få leva "DET BJUVA LIVET". Nu är det dags för Glamrock-Gullan 97, Backyard Bibi 93, Ella Elastic 93 och Idol-Inga 91 att ta med sig gänget och dra på turné. Första stoppet är på Kulturkvarteret och då släpps deras femte hit: "Världens äldsta band i Skåneland".

FREDAGSROCK!
Till de här grabbarnas låtar kan man bugga loss om man vill! Eller så lutar man sig tillbaka och njuter av de fina tongångarna från 50-talet och minns… Kanske skulle man försöka få fatt i en varmkorv och en Pucko? Erland Mauritzon Schönberger och Anders Larsson greppar gitarrerna och bjuder på en varmt nostalgisk upplevelse av rock´n roll i sin ursprungsform.

Här hittar du hela veckans programpunkter inom ramen för Ta Chansen-temat.

Tillbaka till evenemang