Vindla String Quartet firar 10 år

Gäster: Lina Nyberg, Kristin Amparo och Albin Gromer

Datum9 nov, 19.00
PrisOrdinarie: 250 kr. Ungdom upp till 20 år 100 kr. (+ 25 kr serviceavgift)
PlatsKulturkvarteret
Stora salen
ArrangörStjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
KÖP BILJETT

Hösten 2008 framträdde de för första gången under namnet Vindla String Quartet. Nu, 10 år senare, har de samarbetat med ett hundratal artister, medverkat på 25 album och haft över 400 konserter. Under denna färgsprakande jubileumsafton får vi följa med på Vindlas inre och yttre resa. Vi får höra vad som händer när en klassiskt skolad stråkkvartett vågar kasta sig ut på okända musikaliska marker och vi får känna magin som uppstår när musiker från olika musiktraditioner möts och lär sig av varandras olikheter.

Vindla blickar bakåt genom att dela med sig av guldkorn ur sina mest betydelsefulla samarbeten, de visar var skåpet står just nu genom att framföra sina purfärska egna kompositioner, och tar även tillfället i akt att blicka framåt mot framtida önskesamarbeten. Till sin hjälp har de sina tre gäster Lina Nyberg, Kristin Amparo och Albin Gromer. Några guldsprakande överraskningar är också att vänta!


Vindla String Quartet
Caroline Karpinska, violin
Maria Bergström, violin
Elina Nygren, viola
Gerda Holmquist, cello

Lina Nyberg

Lina Nyberg är en av landets främsta jazzsångerskor och kompositörer. Sedan debuten med Esbjörn Svensson 1993 har hon producerat 17 album i eget namn och turnerat världen över. Lina komponerade 2015 sångcykeln Aerials för Vindla String Quartet och den uppföljande CD:n gjorde stor succé. 2016 tilldelades hon Kungliga Musikaliska Akademins stora jazzpris med motiveringen:”…en av den svenska jazzens mest kreativa centralgestalter...” 2018 fick hon Orkesterjournalens tunga pris ”Gyllene skivan” för sitt senaste album Terrestrial med Norrlandsoperans symfoniorkester.

Kristin Amparo

Sitt stora genombrott fick Kristin Amparo sommaren 2014 med topplistehiten Din soldat som hon skrev och sjöng tillsammans med artisten Albin. Hon har varit en stark kraft bakom hiphop-kollektivet Femtastic, med flera radiohits tillsammans med det svenska rapfenomenet Cleo. Samtidigt har hon skrivit musik och uppträtt frekvent med retrosoulgruppen Combo De La Musica, som redan turnerat flitigt runt om i Europa med sin varma, glädjespridande soulmusik. 2015 deltog Kristin Amparo i Melodifestivalen med den kritikerrosade låten I See You som senare sålde guld. Under våren har du kunnat se henne som en del av Medborgarbandet i Malmö Stadsteaters uppsättning av Vinnaren tar allt, där hennes starka bidrag “Jag står inte ut, men jag slutar aldrig kämpa” lämnar få oberörda.

Albin Gromer

Efter att ha spelat för bransch och publik på P3-Guld-galan 2011, en turné med Timbuktu och debutalbumet Album året därpå – där Vindla String Quartet stod för stråkarna på flertalet låtar –, banade kritikerhyllade Albin Gromer vägen för en ny svensk soulrenässans. Hans musik är en symbios av R&B, elektronisk soul och pop med organiska, poetiska och existentiella undertoner.

MAT & DRYCK

Sugen på något?  Café & Bistro öppnar 2 timmar innan konserten startar och erbjuder gott att äta och dricka. 

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller Biljettkassan på plats en timme innan arrangemang. 

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

Foto:
Vindla: Jens Bergström
Lina Nyberg: Miki Anagrius
Kristin Amparo: Jonas Kosunen
Albin Gromer: Johan Bergelin
Tillbaka till evenemang