FRAMFLYTTAD | Doc Lounge: Rudeboy

Datum21 apr 2020, 19.00
Pris65 kr
PlatsKulturkvarteret
Lilla salen
ArrangörKristianstad Filmstudio
Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid
KÖP BILJETT

 Doc Lounge: Rudeboy är framflyttad. Nytt datum kommer inom kort! 
”Rudeboy berättar historien om Trojan Records, historien om den Jamaikanska kulturen i Storbritannien, samt historien om arbetarklass-musiksubkulturer – och den gör det på ett ovanligt fräscht sätt”

RUDEBOY handlar om den dåtida och nutida kärleksrelationen mellan Jamaikansk och brittisk ungdomskultur. Det är en film som utforskar musikens kraft att kunna bryta ned kulturella barriärer och ändra liv samt den eventuella födelsen av ett modernt multikulturellt samhälle – berättat genom prismat av ett av de mest ikoniska skivbolagen i historien, TROJAN RECORDS. En blandning mellan arkivbilder, nyfilmade intervjuer och draman – RUDEBOY berättar historien om Trojan Records genom att placera de i hjärtat av en kulturell revolution som utvecklades i arbetarklassområden och kåkstäder i slutet av 60 – och 70-talen.

MAT & DRYCK

Café & Bistro öppnar 2 timmar innan konserten startar och erbjuder gott att äta och dricka före filmen! För mer detaljerad meny, mejla cafebistro@kulturkvarteret.com eller ring 044-20 58 88.  

KÖP BILJETT

www.kulturkvarteret.com, ring 0709-20 58 04, skicka ett mail till info@kulturkvarteret.com, Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken eller i biljettkassan på plats en timme innan arrangemang. 

logga med stjärnor Stjärnserierabatt. Så här går det till.

Tillbaka till evenemang