Afternoon Jazz – Sinne Eeg & Thomas Fonnesbaek

Välkommen på Afternoon Jazz!

Afternoon Jazz-serien är ett koncept på Kulturkvarteret med fantastiska jazztoner och god mat och dryck i bistromiljö. Musiken är anpassad till dig som är nyfiken men också den inbitna jazzfantasten kan känna sig hemma. Så kom, tagga ner, och njut av att det är lördag.

Sinne Eeg & Thomas Fonnesbaek

Upplev en enastående jazzduo som vågar ta musiken till nya och spännande höjder. Sinne Eeg och Thomas Fonnesbaek levererar något modigt och unikt med en helt egen stil! Utan behov av ett helt band eller avancerad ljudproduktion, förlitar de sig bara på bas och röst. En musikalisk äventyrslust som få kan bemästra! 

Sinne Eegs självförtroende lyser fram i framförandet med en fyllig ton som ackompanjeras på ett enastående sätt av Thomas Fonnesbaeks varma och intuitiva basspel. Redan vid de första tonerna upptäcker du den otroliga rymden i deras musik, vilket skapar utrymme för båda musikernas kreativitet och spontanitet.   

Sinne och Thomas lyssnar uppmärksamt på varandra och inspirerar varandra till att ta chanser, som eleganta danspartners reagerar de på varandras rörelser. Resultatet är helt enkelt magiskt och förtrollande. Eeg-Fonnesbæk har släppt två album och har blivit belönade med Danish Music Award för bästa vokala jazzutgivning. Missa inte chansen att uppleva denna enastående duo som bjuder på musikupplevelser utöver det vanliga. 


SINNE EEG 

Sinne Eegs karaktäristiska sångstil har skaffat henne en lojal och snabbt växande fanbas både i hennes hemland Danmark och runt om i världen. Hon betraktas som den främsta jazzvokalisten i Skandinavien och Sinne har redan gjort avtryck i USA, Japan, Kina och över hela Europa med sina enastående liveframträdanden och prisbelönta studioinspelningar. 

Även om Sinne står stadigt förankrad i traditionen med de stora jazzvokalisterna som Nancy Wilson, Betty Carter och Sarah Vaughan är hon en konstnär som aldrig nöjer sig. Sinne Eeg lägger till sin egen personliga touch av mjukt mörker, influerad av skandinavisk melankoli, och föredrar att utforska nya territorier i sina inspelningar och liveframträdanden. 

Bland de priser och utmärkelser som Sinne har vunnit under sin karriär finns Danish Radio Jazz Award, det prestigefyllda Ben Webster Prize och Academie du Jazz (Frankrikes topp 60-kritiker), en av Europas mest framstående utmärkelser. Sinne har även vunnit Danish Music Award fem gånger, vilket motsvarar den amerikanska Grammy-utmärkelsen.
 

“I honestly think that Danish singer Sinne Eeg must be one of the best jazz vocalists alive today” Dave Gelly, The Guardian

THOMAS FONNESBAEK 

Thomas Fonnesbæk är en prisbelönt och eftertraktad dansk basist som har medverkat på över 100 skivor. Under de senaste åren har Fonnesbæk utvecklats till en av världens mest efterfrågade basister och har spelat med andra toppartister som Enrico Pieranunzi, Justin Kauflin, Lars Jansson, Monty Alexander och Aaron Parks. 

Fonnesbæk har synestesi, vilket är förmågan att ”se” musik som färger i sitt sinne. Tillsammans med sina virtuosa färdigheter på sitt instrument gör detta honom till en anmärkningsvärd musiker.  

Det finns inga svagheter i Thomas Fonnesbæks spel. En stark melodisk, harmonisk och rytmisk känsla gör honom till en komplett musiker. Som kompositör påverkas han av både den skandinaviska melankolin och den amerikanska jazztraditionen. 

 

“Going full tilt at Mingus´ The Dry Cleaner From Des Moines… Wow!” Peter Vacher, Jazzwise 

 

Passa på att testa vår nya – Tapasbiljett! Nu kan du köper din konsertbiljett tillsammans med en härlig tapasbricka utsmyckad med läckerheter! 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.