Inför besöket

Viktig information till dig som ska besöka Kulturkvarteret Kristianstad på ett av våra evenemang:

Entré vid konsert
På vardagar är dörrarna öppna både på Föreningsgatan samt Kanalgatan. Under kvällar och helger när biblioteket är stängt är det endast ingången vid Kanalgatan som är öppen.

Väskförbud och ytterkläder

Utifrån det rådande läget i samhället och att terrorhotnivån ligger på en fyra har Polismyndigheten fattat beslut om ett totalt väskförbud på större evenemang i Sverige. Evenemang som är tillståndspliktiga eller anmälningspliktiga omfattas av ett totalt väskförbud för publika besökare. Polisen inför beslutet successivt, vilket betyder att alla framtida ansökningar för större evenemang kommer omfattas av detta. De som redan har fått ett tillstånd eller bevis om anmälan av sitt evenemang från polisen omfattas inte.

Kulturkvarteret Kristianstad omfattas inte av väskförbudet, men tar säkerhetsläget på största allvar och kommer att vidta åtgärder för att öka säkerheten vid besöket.

Följande gäller vid besök på Kulturkvarteret Kristianstad vid evenemang

  • Väskor större än 20 x 20 cm är inte tillåtna att ta med in
  • Kontroll av väskor kan förekomma
  • Skrymmande föremål får inte medtagas
  • Bylsiga ytterkläder ska hängas in i garderoben

Vi har löpande dialog med myndigheter och anpassar våra arrangemang efter rådande lagstiftning och påbud. Observera att instruktioner kan komma att ändras och att vi då kommunicerar med den meljadress som uppgivits vid bokningstillfället, om biljetten köpts via en auktoriserad försäljningskanal.

För mer information om säkerhetsläget och väskförbudet hänvisar vi till:

Polisen: https://polisen.se/aktuellt/nyheter/nationell/2023/november/beslut-om-totalt-vaskforbud-pa-idrottsevenemang/

Krisinformation.se: https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/terrorism

Äta innan evenemang
Fram till dagen innan evenemanget kan du förbeställa mat via webben. Det går också bra att beställa pausfika direkt på plats före evenemanget, men då behöver vi beställningen i god tid. Lämna ditt ordernummer och kvitto till Bistropersonalen så får du information om vilket bord som blir ert för kvällen.

Tillgänglighet & vanliga frågor
Information angående tillgängligheten i huset hittar ni här.

Kan man äta något innan evenemanget?
Café & Bistro öppnar två timmar innan evenemangets start. Här finns ett stort urval av mat och dryck från vår härliga Bistromeny. Vill du slippa att stå i kö och få din mat serverad i pausen kan du göra din beställning på AXS där biljetten bokades.

Har ni en åldersgräns på era evenemang?
Efter 2005 har ett flertal arrangörer infört åldersgräns på 13 år för att skydda barns hörsel, detta är en riktlinje framtagen av Folkhälsomyndigeten. Detta gäller även i målsmans sällskap eftersom det är arrangören som ansvarar över ljudnivån enligt miljöbalken (Svensklag). Kulturkvarteret anpassar ljudnivån inför våra föreställningar som är riktade mot en yngre publik som t. ex Familjelördagar. Åldersgräns står alltid på evenemanget där biljetten köps.

Var hittar jag parkering?
Kulturkvarteret har ingen egen besöksparkering. Vi hänvisar till Galleria Boulevards parkeringshus alternativt parkeringar längs Föreningsgatan (Bibliotekstorget) och Österlånggatan (längs med gamla fängelset).

Kan jag återköpa min biljett?
Biljett återköps inte p.g.a sjukdom eller liknande. Har du fått förhinder kan du försök sälja biljetten vidare eftersom biljetten inte är personligt bunden.

Men om konserten ställs in?
Om ett evenemang ställs in av oss eller arrangör kommer du som kund att bli kontaktad via e-posten som lämnades vid köptillfället. För fler frågor, mejla info@kulturkvarteret.com

Har du fler frågor?
Mejla oss på info@kulturkvarteret.com eller ring (en timme före evenemang) 0709–20 58 23.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.