Kulturkvarterets entré med lila belysning

Tillgänglighet

Utanför

Kulturkvarteret Kristianstad har två entréer, Föreningsgatan och Kanalgatan. Båda är utrustade med automatiska dörröppnare och utan trösklar. HCP-platser finns längs med gatan i anslutning till båda entréerna och är tydligt skyltade. Från Kanalgatan finns ett ledstråk som leder fram till entrén och även inne i byggnaden finns ledstråk. Under dagtid på vardagar är båda entréerna öppna. Efter bibliotekets ordinarie öppettider, på kvällar och helger, är endast entrén via Kanalgatan öppen. Det finns belysning längs med gatan, vid parkeringsplatserna och längs med gångvägen.

Färdtjänst

Under kvällar och helger efter bibliotekets ordinarie öppettider är endast entrén vid Kanalgatan öppen. Om evenemanget är planerat under dessa tider, vänligen be färdtjänsten att hämta och lämna dig vid Kanalgatan.

Parkering

HCP-platser finns längs gatan vid båda entréerna och är tydligt skyltade. För annan parkering rekommenderar vi Galleria Boulevards parkeringshus. Det finns även parkeringsmöjligheter längs Föreningsgatan (Bibliotekstorget) och Österlånggatan (vid gamla fängelset).

Innanför

Om du kommer in via Kanalgatan hamnar du på samma plan som Café & Bistro. För att ta dig upp till garderoben finns en trappa med sex steg, bredvid trappan finns en plattformshiss (mått ca 110 x 150 cm). På samma plan finns även en toalett för personer med funktionsnedsättning samt en ramp in till biblioteket. Om du kommer in via Föreningsgatan över bibliotekstorget hamnar du på samma plan som garderoben och toaletterna.

 

Rullstolar

I Stora salen har vi speciella platser för besökare med funktionsnedsättning och ledsagare. Dessa platser bokas via vår webbplats genom att ange biljettypen rullstol eller ledsagare.

För att komma in i Stora Salen hälper en värd dig att använda plattformshissen (mått ca 110 x 150 cm) i Café & Bistro

Hissar

Kulturkvarteret har två hissar för publika besökare. En placerad i foajén som tar dig mellan biblioteket och Café & Bistro, Lilla salen och Kilen. Vår andra hiss är placerad i Café & Bistro och tar dig till Stora Salen, invänta en värd så hjälper vi dig att använda hissen (mått på hissen är ca 110 x 150 cm).

Ledarhund

Ledarhundar är välkomna in i våra salonger! Har du ledarhund och vill boka biljetter, vänligen kontakta oss på telefon: 0709-20 58 04, eller via: e-post info@kulturkvarteret.com. På så sätt säkerställer vi att du och din hund får rätt angivna platser.

Ledstråk & hörslingor

Ledstråk finns från båda entréerna och leder till konsertsalarna, biblioteket, HCP-toalett och Café & Bistro.

Lilla salen har hörslinga med IR-system. Prata med värd så hjälper vi dig på plats.

Stora salen har hörslinga med IR-system. Prata med värd så hjälper vi dig på plats.

Stadsbiblioteket är utrustat med hörslinga, prata med personalen på Biblioteket för hjälp.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.