Kulturkvarterets entré med lila belysning

Tillgänglighet

Utanför

Kulturkvarteret Kristianstad har två entréer, Föreningsgatan och Kanalgatan. Båda är utrustade med automatiska dörröppnare och utan trösklar. HCP-platser finns längs med gatan i anslutning till båda entréerna och är tydligt skyltade. Från Kanalgatan finns ett ledstråk som leder fram till entrén och även inne i byggnaden finns ledstråk. Under dagtid på vardagar är båda entréerna öppna. Efter bibliotekets ordinarie öppettider, på kvällar och helger, är endast entrén via Kanalgatan öppen. Det finns belysning längs med gatan, vid parkeringsplatserna och längs med gångvägen.

Entré vid konsert

På vardagar är dörrarna öppna både på Föreningsgatan samt Kanalgatan. Under kvällar och helger när biblioteket är stängt är det endast ingången vid Kanalgatan som är öppen.

Färdtjänst

Under kvällar och helger efter bibliotekets ordinarie öppettider är endast entrén vid Kanalgatan öppen. Om evenemanget är planerat under dessa tider, vänligen be färdtjänsten att hämta och lämna dig vid Kanalgatan.

Parkering

HCP-platser finns längs gatan vid båda entréerna och är tydligt skyltade. För annan parkering rekommenderar vi Galleria Boulevards parkeringshus. Det finns även parkeringsmöjligheter längs Föreningsgatan (Bibliotekstorget) och Österlånggatan (vid gamla fängelset).

Innanför

Om du kommer in via Kanalgatan hamnar du på samma plan som Café & Bistro. För att ta dig upp till garderoben finns en trappa med sex steg, bredvid trappan finns en plattformshiss (mått ca 110 x 150 cm). På samma plan finns även en tillgänglighetsanpassad toalett samt en ramp in till biblioteket. Om du kommer in via Föreningsgatan över bibliotekstorget hamnar du på samma plan som garderoben och toaletterna.

Hissar

Kulturkvarteret har två hissar för publika besökare. En placerad i foajén som tar dig mellan biblioteket och Café & Bistro, Lilla salen och Kilen. Vår andra hiss är placerad i Café & Bistro och tar dig till Stora Salen, invänta en värd så hjälper vi dig att använda hissen (mått på hissen är ca 110 x 150 cm).

 

Rullstolsplatser

Rullstolsplatser till våra evenemang bokas via biljettkontoret, vänligen kontakta oss på telefon: 0709-20 58 04, eller via: e-post info@kulturkvarteret.com. Från och med hösten 2024 går medföljande ledsagare gratis.

För att komma in i Stora Salen hjälper en publikvärd dig att använda plattformshissen (mått ca 110 x 150 cm) i Café & Bistro.” Vänligen observera att bara rullstolar och elektriska rullstolar för inomhusbruk är tillåtna i konsertsalarna.

Ledarhund

Ledarhundar är välkomna in i våra salonger! Har du ledarhund och vill boka biljetter, vänligen kontakta oss på telefon: 0709-20 58 04, eller via: e-post info@kulturkvarteret.com. På så sätt säkerställer vi att du och din hund får rätt angivna platser.

Ledstråk & hörslingor

Ledstråk finns från båda entréerna och leder till konsertsalarna, biblioteket, HCP-toalett och Café & Bistro.

Lilla salen har hörslinga med IR-system. Prata med värd så hjälper vi dig på plats.

Stora salen har hörslinga med IR-system. Prata med värd så hjälper vi dig på plats.

Stadsbiblioteket är utrustat med hörslinga, prata med personalen på Biblioteket för hjälp.

Väskförbud och ytterkläder

Utifrån det rådande läget i samhället och att terrorhotnivån ligger på en fyra har Polismyndigheten fattat beslut om ett totalt väskförbud på större evenemang i Sverige. Evenemang som är tillståndspliktiga eller anmälningspliktiga omfattas av ett totalt väskförbud för publika besökare. Polisen inför beslutet successivt, vilket betyder att alla framtida ansökningar för större evenemang kommer omfattas av detta. De som redan har fått ett tillstånd eller bevis om anmälan av sitt evenemang från polisen omfattas inte.

Kulturkvarteret Kristianstad omfattas inte av väskförbudet, men tar säkerhetsläget på största allvar och kommer att vidta åtgärder för att öka säkerheten vid besöket.

Följande gäller vid besök på Kulturkvarteret Kristianstad vid evenemang

  • Väskor större än 21 x 30 cm är inte tillåtna att ta med in
  • Kontroll av väskor kan förekomma
  • Skrymmande föremål får inte medtagas
  • Bylsiga ytterkläder ska hängas in i garderob

Vi har löpande dialog med myndigheter och anpassar våra arrangemang efter rådande lagstiftning och påbud. Observera att instruktioner kan komma att ändras och att vi då kommunicerar med den meljadress som uppgivits vid bokningstillfället, om biljetten köpts via en auktoriserad försäljningskanal.

För mer information om säkerhetsläget och väskförbudet hänvisar vi till:

Polisen: https://polisen.se/aktuellt/nyheter/nationell/2023/november/beslut-om-totalt-vaskforbud-pa-idrottsevenemang/

Krisinformation.se: https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/terrorism

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.