Kulturkvarterets entré med lila belysning

Tillgänglighet

Utanför

Kulturkvarteret Kristianstad har två entréer med automatiska dörröppnare och utan trösklar. HCP-platser finns längs med gatan i anslutning till båda entréerna och är tydligt skyltade. Belysning finns vid gata, p-plats och gångväg. Från Kanalgatan finns ledstråk fram till entrén och även inne i byggnaden. Under dagtid på vardagar har vi öppet via Föreningsgatan och Kanalgatan. Under kvällar och helger efter biblioteketets ordinarie öppettider är endast ingången till Kanalgatan öppen.

Färdtjänst

Under kvällar och helger efter biblioteketets ordinarie öppettider är endast ingången till Kanalgatan öppen. Är ditt evenemang under dessa tiderna be färdtjänst att hämta och lämna dig vid Kanalgatan.

Parkering

HCP-platser finns längs med gatan i anslutning till båda entréerna och är tydligt skyltade. För övrig parkering hänvisar vi till Galleria Boulevards parkeringshus. Alternativt finns parkeringar längs Föreningsgatan (Bibliotekstorget) och Österlånggatan (längs med gamla fängelset).

Innanför

Anländer du via entrén vid Kanalgatan kommer du in på samma plan som Café & Bistro. För att ta dig upp till garderoben finns en trappa med sex steg, vid sidan om trappan finns en plattformshiss (mått ca 110 x 150 cm). På samma plan finns även HCP-toalett samt en ramp in till biblioteket. Anländer du via entrén vid bibliotekstorget hamnar du på samma plan som garderob och toaletter.

 

Rullstolar

I Stora salen har vi speciella platser för besökare med funktionsnedsättning och ledsagare. Dessa platser bokas via webben, ange biljettyp ”rullstol” eller ”ledsagare”. Ring och meddela när du anläder på: 0709-20 58 04

För att komma in i Stora Salen ber ni en värd hjälpa er använda den bemannade plattformshissen (mått ca 110 x 150 cm) i Café & Bistro.

Hissar

Kulturkvarteret har två hissar för publika besökare. En placerad i foajén som tar dig mellan biblioteket och Café & Bistro, Lilla salen och Kilen. Vår andra hiss är placerad i Café & Bistro och tar dig till Stora Salen, invänta en värd så hjälper vi dig att använda hissen (mått på hissen är ca 110 x 150 cm).

Ledarhund

Ledarhundar är välkomna in i våra salonger! Har du ledarhund och vill boka biljetter, vänligen kontakta oss på telefon 0709-20 58 04, eller på e-post info@kulturkvarteret.com. På så sätt säkerställer vi att du och din hund får rätt angivna platser.

Ledstråk & hörslingor

Ledstråk finns från båda entréerna och leder till konsertsalarna, biblioteket, HCP-toalett och Café & Bistro.

Lilla salen har hörslinga med IR-system. Ligger på samma plan som entrén från Kanalgatan.

Stora salen har hörslinga med IR-system. Du tar dig hit genom att passera Café & Bistro.

Stadsbiblioteket är utrustat med hörslinga, prata med personalen för att få hjälp.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.