Kulturcrew

KulturCrew Kristianstad

Känner du någon mellan 12-14 år som älskar evenemang? Vilken tur, för nu startar Musik i Syd och Kommunala Musikskolan i Kristianstad upp ett KulturCrew! En plats där du som bor i Kristianstads kommun kan lära dig allt du behöver kunna om evenemang och konserter från proffs. Vi kommer att träffas på Kulturkvarteret onsdagskvällar 17.30 – 19.00. Självklart är det gratis!

Du kommer att få möjligheten att lära dig mer om:

Värdskap
Publikvärd, artistvärd, presentera evenemanget och förbereda lokalen.

Marknadsföring
Uppmärksamma och synliggöra evenemanget genom media, affischer och andra kanaler.

Scenteknik
Vara stöd i hantering av scenteknik såsom ljud och ljus.

Anmälan hittar du här!

KulturCrew bygger broar till framtidens kulturliv

KulturCrews vision är att alla barn och unga ska ha möjlighet att känna sig inkluderade i kulturlivet. Kultur och eget skapande kan vara ett sätt att öka förståelsen för omvärlden, men även för att utveckla sin egen identitet. Målet är att väcka nyfikenhet och intresse för kultur och därmed stärka och synliggöra dess värde i samhället.

Målet med KulturCrew Kristianstad är att främja och stödja kulturellt intresserade ungdomar genom att skapa delaktighet i olika typer av evenemang. Genom att samla personer med olika intressen strävar vi på KulturCrew Kristianstad efter att skapa en meningsfull plattform för ungdomarna. Vi ger dem en plats att växa och utvecklas inom arrangörskap.

Bakgrund

Först ut i Sverige med KulturCrew var Riksteatern Skåne och UNGA Musik i Syd som 2016 startade upp ett pilotprojekt på tolv skolor i sex kommuner. Projektet har fått positiv respons och finns idag i 16 aktiva skånska kommuner och fortsätter sprida sig över hela Sverige.

Modellen har funnits i Danmark sedan 2010 och idag finns KulturCrew på över 100 danska skolor i olika kommuner. Inspirationen är ursprungligen hämtad från Norge.

Vill du läsa mer om KulturCrew? Tryck här.

Kontaktpersoner

Terese Bengtsson Hedendahl

Produktionsassistent

Anton Linderoth

Inspicient

Nicole Jönsson

Danslärare

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.