Kulturcrew

KulturCrew Kristianstad

Känner du någon mellan 12-14 år som älskar evenemang? För den nyfikne och intresserade är KulturCrew ett perfekt forum! En plats där du som bor i Kristianstads kommun kan lära dig allt du behöver kunna om olika evenemang och konserter från kulturarbetare och proffs. KulturCrew Kristianstad är ett samarbete mellan Musik i Syd och Kommunala Musikskolan i Kristianstad.

Ansök till KulturCrew Kristianstad höstterminen 2024 här!


I KulturCrew får du möjligheten att lära dig mer om:

Värdskap
Publikvärd, artistvärd, presentera evenemanget och förbereda lokalen.

Marknadsföring
Uppmärksamma och synliggöra evenemanget genom media, affischer och andra kanaler.

Scenteknik
Vara stöd i hantering av scenteknik såsom ljud och ljus.

KulturCrew bygger broar till framtidens kulturliv

KulturCrews vision är att alla barn och unga ska ha möjlighet att känna sig inkluderade i kulturlivet. Kultur och eget skapande kan vara ett sätt att öka förståelsen för omvärlden, men även för att utveckla sin egen identitet. Målet är att väcka nyfikenhet och intresse för kultur och därmed stärka och synliggöra dess värde i samhället.

Målet med KulturCrew Kristianstad är att främja och stödja kulturellt intresserade ungdomar genom att skapa delaktighet i olika typer av evenemang. Genom att samla personer med olika intressen strävar vi på KulturCrew Kristianstad efter att skapa en meningsfull plattform för ungdomarna. Vi ger dem en plats att växa och utvecklas inom arrangörskap.

Under höstterminen 2024 kommer KulturCrew Kristianstad ses på Kulturkvarteret.

I höst kommer KulturCrew Kristianstad fortsätta att lära sig mer om planering, bokning, marknadsföring, värdskap m.m. Tillsammans kommer vi vara delaktiga i två olika evenemang som är återkommande på Kulturkvarteret – Familjelördagar och Live@ På Scen (klicka er vidare för att läsa mer). Olika evenemang med olika uppgifter, utmaningar och möjligheter!

Vi träffas onsdagskvällar från kl. 16.30 till kl. 18.00, se angivna datum nedan. Observera att studiebesök, evenemang, regionala utbildningsdagar m.m. äger rum på avvikande dagar och tider.⁠ För att det ska bli bra för er och gruppen vill vi att man ska kunna vara med alla obligatoriska träffar.

Bakgrund

Först ut i Sverige med KulturCrew var Riksteatern Skåne och UNGA Musik i Syd som 2016 startade upp ett pilotprojekt på tolv skolor i sex kommuner. Projektet har fått positiv respons och finns idag i 16 aktiva skånska kommuner och fortsätter sprida sig över hela Sverige.

Modellen har funnits i Danmark sedan 2010 och idag finns KulturCrew på över 100 danska skolor i olika kommuner. Inspirationen är ursprungligen hämtad från Norge.

Vill du läsa mer om KulturCrew? Tryck här.

Kontaktpersoner

Terese Bengtsson Hedendahl

Produktionsassistent

Nichole Olguin Jönsson

Danspedagog

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.