Afternoon Jazz: Fredrik Lindborg Trio & String Quartet – The spirit of Swedish jazz

Afternoon Jazz

Afternoon Jazz-serien är ett koncept på Kulturkvarteret med fantastiska jazztoner och god mat och dryck. Musiken är anpassad till dig som är nyfiken men också den inbitna jazzfantasten kan känna sig hemma. Så kom, tagga ner, och njut av att det är lördag.

Fredrik Lindborg Trio & String Quartet

Den flerfaldigt prisade Fredrik Lindborg och hans kompani av skickliga medmusikanter bjuder in till en eftermiddag fylld av svängande och vacker jazz! Musiken du kommer få höra under konserten har komponerats av de svenska jazzgiganterna Georg Riedel och Lars Gullin, vars influenser av svensk folkmusik och klassisk kammarmusik gett svensk jazz sitt unika sound samt en självklar plats på den internationella jazzscenen.

Georg Riedel har tagit sig an gruppen och har komponerat och arrangerat nya stycken till bandet, vilket resulterat i helt unik och ny musik. Samtidigt som Lars Gullins kompositioner inspirerat Fredrik Lindborg med nya infallsvinklar som lyfter fram gruppens sväng och lekfullhet. Det blir både lättlyssnat, invecklat och vackert.

Nu har även du chansen att få uppleva – The spirit of Swedish jazz!

 Fredrik Lindborg

Har spelat musik sedan barnsben och lyssnat ännu längre på de stora jazztitanerna. Detta har satt spår i hans uttryck, som talar direkt till lyssnaren. Hans sound är stort och mustigt, han svänger kraftigt och idéerna tycks aldrig sina. Han har tilldelats ett flertal priser, bl.a. Dompanpriset Guldsaxen, Bert Levin- stipendiet och inte minst Gullin-priset.

Fredrik Lindborg – baryton, tenor och sopransaxofon

Martin Sjöstedt – bas

Jonas Bäckman – trummor

Daniel Migdal – violin

Alva Press – violin

Oscar Treitler – viola 

Amalie Stalheim – cello

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.