ELIN LYTH SJUNGER KRISTINA LUGN

När Elin Lyth sjunger Daniel Östersjös kompositioner blir dikterna till kampsånger för alla som känner sig åsidosatta och förminskade av samhällets konventioner. En styrkeinjektion till den som befinner sig i underläge i samhället presenterat med en stor gnutta humor.

Elin Lyth, vis- och folkmusiksångerska med folkmusiken i blodet, sjunger sånger från kritikerhyllade albumet ”Galopp galopp – Elin Lyth sjunger Kristina Lugn”, tillsammans med månginstrumentalisten. Daniel Östersjö, som också gjort alla sångerna. Kristina Lugns texter sätter ner foten i tillvarons skevaste ögonblick och situationer – helt orädd hoppar hon mellan teman som ålderssegregering, flyktingmottagande, våld i nära relationer, ångest och döden.

Albumet låg på DNs tio-i-topp-lista i tre veckor, Folkmusiken i P2 tyckte att årets härligaste album redan anlänt, och recensenten i Lira skrädde inte orden: ”Poeten Kristina Lugns drastiskt dräpande rader har blivit musik i tonsättningar av ämnesspecialisten Daniel Östersjö och sjungs träff­säkert av vissångerskan Elin Lyth som lyckas med konststycket att både låta helt som sig själv och som en helt ny inkarnation av Kristina Lugn, det där lika sköra och skeva som brådstörtat kaxiga i samma andetag.”

På scen: Elin Lyth, sång och Daniel Östersjö, gitarr och sång.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.