Lera Lynn (US)

Lera Lynn (US)

”…her gorgeous Emmylou-like voice which wraps itself around the varied tone of her collaborators…” – Uncut Magazine

Lera Lynn är en artist som gör musik som landar någonstans mellan indierock och Americana, lika mycket som hon kan låta som PJ Harvey kan hon göra snygga countryballader. Sist hon besökte Lilla Salen 2018 var det slutsålt och hon kom solo, den här gången tar hon med sig sitt band till två exklusiva Sverige spelningar. En hos oss och en i Stockholm!

Lera Lynn möttes av applåder när hennes musik användes i den hyllade tv-serien ”True Detective”! Hon framförde flera originallåtar i serien och blev internationellt uppmärksammad för sitt mörka och suggestiva sound som hjälpte till att skapa den atmosfäriska och mörka stämningen som är karakteristisk för tv-serien. Med sina unika låtar och röst blev Lera Lynn ett starkt musikaliskt bidrag till ”True Detective” och hennes närvaro i serien fick mycket beröm från både tittare och musikälskare världen över.

En multiinstrumentalist och producent som har samarbeta med ett flertal andra americanalegender, ”Plays Well With Others” som hon släppte tillsammans med
bland annat Dylan LeBlanc, Rodney Crowell, John Paul White, Shovels & Rope m.fl.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.