Beata Bermuda

Beata Bermuda är en frisk fläkt på den svenska och internationella folkmusikscenen med turnéer i USA, Kanada, Tyskland och Norden. Egenkomponerad musik på fiol och sång med rötterna i den skandinavisk folkmusiken och drag av indiepop har gett Beata Bermuda en egen unik röst – en röst som inte förhåller sig till tid eller gränser och som talar om jämställdhet och tolerans. Sommaren 2021 släpper trion ett nytt album baserat på konserten – Våra röster ska höras – Working 9 to 5

Från fäbokullor via Hildegard av Bingen till syfabriker, kvinnlig frigörelse och Dolly Parton.

Våra röster ska höras – Working 9 to 5
Folkmusiken har historiskt framför allt lyft fram ett manligt perspektiv trots att det så klart alltid har funnits kvinnor som har musicerat. På samma sätt har arbetarhistorien också valt att utgå från en manlig historieskildring. Beata Bermuda belyser ett nytt perspektiv på kvinnlig historia där musiken kopplat till arbetet står i centrum. Från fäbokullor via Hildegard av Bingen till syfabriker, kvinnlig frigörelse och Dolly Parton. Musik från alla tider som rymmer berättelser om ekonomiska förhållanden, arbetsvillkor, drömmar, längtan, självförverkligande, kamratskap, utsatthet, framtid och dåtid. Intimt och nära med musiken och berättandet i fokus. Folkbildande och musikaliskt intressant tolkat genom trion Beata Bermudas unika klangvärld.

…ett drivet triospel på fioler med väl utvecklade sångstämmor. Jag tycker mig höra ekon av såväl amerikansk rotmusik som en klangkonstnär som Laurie Andersson – Ulf Gustafsson, UNT.

Beata Bermuda är:
Samantha Ohlanders har Sommarpratat i P1, spelat med bland annat Bob Hund och Frida Hyvönen, gjort föreställningar till Riksteatern, mottagit Lill-Babs stipendium samt vunnit pris på Folk & Världsmusikgalan.

Linnea Aall Campbell har spelat med Silvana Imam, samarbetat med skådespelarna Peter Harrysson och Tomas Bolme, nominerats till årets platta i Danish Music Awards och mottagit Hugo Alvén-stipendiet.

Hanna Andersson spelar i bandet Promise and the Monster, har spelat musik i filmen Solsidan, skapat ljudkonstverk som smyckar stationsområdet i Upplands Väsby samt mottagit Jernbergsmedaljen.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.