BELL

I samarbete med Sparbanken Skåne

BELL fyller ett tomrum i den svenska popscenen, och fortsätter gå från klarhet till klarhet med musik där hon inte är rädd för att inspireras av både den stora amerikanska popen, hiphop och hennes egna favorit: hyperpop.

På sina plattformar bjuder Bell in sina följare och fans till sin egna värld, där hon pratar öppet om sitt liv, musiken och tar med oss högt och lågt genom både djup och humor. När hon dök upp 2021 med videos från sitt flickrum i Hässelby så skulle hon snabbt bli ett namn vi alla hört, och idag är hon en av Sveriges mest virala artister.

Sommaren 2022 kom monsterhiten MISSFÖRSTÅTT som gick rakt in på förstaplatsen på Top 50, följd av POLLEN året därpå – en av sommarens mest spelade låtar 2023.

Efter att ha spenderat sommaren ’22 på turné, som bland annat innefattade en fullproppad spelning på Way Out West, nominerades BELL till en Grammis för Årets Nykomling där hon framförde en egen tolkning av Oskar Linnros klassiker ”Genom Eld”. BELL har även släppt musik tillsammans med bland annat Peg Parnevik, Tjuvjakt, Parham, Herbert ”Afasi” Munkhammar och Norge-trion Roc Boyz. 

Nu är hon aktuell med sin debut-EP brb…<3 där hon delar nya sidor av sitt artisteri, och visar ordentligt på bredden. Låtar svepta i både akustiska gitarrer och hårda drum’n’bass-trummor, inslagna i glittrigt rosa papper och texter ärligare än vi någonsin hört henne innan.

Förutom EPn är hon även aktuell med årets Pantamera-låt, som 2024 är en kaxig hyperpoplåt med ett kärleksfullt budskap signerad BELL. Det känns lite som att det inte är nånstans hon inte är just nu, och ryktet säger att hon har ännu större planer framöver.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.