BOMBER & SECOND SUN

BOMBER

Loud, proud & Beautiful

Från Malmö kommer det hypeade rockbandet BOMBER med starka anknytningar till Kristianstad som nu tar sin energiska liveshow från en succéartad spelning på Sweden Rock Festival direkt till självaste Kulturkvarteret Kristianstad. 

I mars släppte BOMBER sitt efterlängtade debutalbum Nocturnal Creatures på Napalm Records. Efter lovord från publik och recensenter är det nu dags för BOMBER att ta skivan ut på Sveriges och världens scener. Fans av Def Leppard, Iron Maiden, Judas Priest och Fleetwood Mac kommer inte bli besvikna när bandets explosiva framträdande krossar hjärtan och decibelnivåer i din stad!  

Upplev ett band som inte är som alla andra. Ett passionerat band som tror på att investera hela sin själ i något större än livet själv.

”Det är precis en sådan här rejäl käftsmäll man behöver och vi konstaterar att rocken fortsätter att leva genom Bomber!” – Rocknytt om Bombers spelning på Sweden Rock Festival

Anton Sköld – Sång, Gitarr
Love Andersson – Bas
Rasmus Grahn (ex – The Dahmers) – Trummor, sång
Max Huddén (Satanic Surfers) – Gitarr, sång

 

 

Second Sun

”Dreams transport desires / Drive you when you’re down /
Dreams transport the ones / Who need to get out of town.”

Musik handlar inte om att visa upp hur skicklig du är, vad du vet eller är vad du är kapabel till, det handlar om att sprida världens mäktigaste känsla – att drömma, tänka och utforska. Passion och inspiration är allt, ta det varifrån du kan och gör vad du vill med det.

Second Sun kunde ha varit ännu ett ”featuring ex-members from”-band, och på sätt och vis är de det. Stipen har spelat med allt och alla, inklusive death metal-pionjärerna Merciless och svenska punklegendarerna Dia Psalma. Jakob är aktiv med hårtslående underground-affären Tyrann, och spelade i Tribulation under Formulas of Death och Children of the Night, Björn lade under en lång period förödelse kring sig på varje garageklubb känd för européer med de envetetet rockande VCPS och Marcus har gjort sina timmar i form av de kortlivade men ljust brinnande dårarna Moralens Väktare, han spelar även för närvarande i sorgligt underskattade Corridor People. Men dessa tidigare, och pågående strapatser är inte poängen med Second Suns existens. Poängen är att, förhoppningsvis, har bandet gjort tillräckligt många saker kollektivt för att ignorera riktlinjerna som finns och de goda råd som ges, för att på så sätt hitta styrkan att gå utanför de gränser som rockmusiken har satt upp för sig själv under de senaste 50 åren.

Den numera patenterade blandningen av sjuttiotalsprog/rock, folkmusik och okonventionella svenska texter talar sitt tydliga språk, och vare sig bandet serverar hårtslående heavy metal-hymner (om spindlar), 17 minuter långa epos (om råttor) eller underfundiga krautdängor (om hur folk i allmänhet och vuxna som arbetar heltidsjobb i synnerhet har fått allt om bakfoten), så är allt omisskännligen väldigt mycket Second Sun – passion och inspiration är allt. Med sångaren Jakob Ljungbergs egna ord;

”Om vi kan få en endaste person att känna som jag kände när jag först hörde The Last in Line-skivan vid 13 års ålder, och bara var tvungen att ta upp ett par trumpinnar för att annars skulle jag ha exploderat, då vi har lyckats och då har allt varit värt det.”

Marcus Hedman – Bas, sång
Björn Trägårdh – Gitarr, sång
Jakob Ljungberg – Sång, gitarr
Stipen Karlsson – Trummor

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.