Chou Chous Hörna – Mimkonsert

En del av Familjelördag

Vad säger att en saga måste läsas fram – det finns ju så många andra sätt att berätta på.

Om nu pappa är en hejare på att hitta på musik, så är det väl bättre att han berättar på sitt sätt.

Lyckliga lilla ChouChou som fick fantisera kring hur snön dansar eller hur den lilla elefanten somnade när hon omfamnades av alla toner från pappas piano.

Men hon är inte ensam om den lyckan, för nu kan alla barn (såväl små som stora) fantisera bland tonerna i ChouChou:s hörna som tillsammans bildar sex scener. Scenernas innehåll lyfts fram av en mimare, och vi förflyttar vi oss mellan dem med hjälp av nyskrivna musikaliska aforismer.

Kanske blir det så att det är barnen som sedan berättar för sina föräldrar sagan som de sett och hört.

Claude Debussy, fransk kompositör, föddes 1862 och dog 55 år gammal i Paris 1918. Han hade en dotter som han älskade högt, och hon döptes till Claude-Emma men kallades Chouchou. Till henne skrev Claude Debussy bl.a. sviten Childrens Corner för piano.

Jonatan Sersam (1986) är tonsättare som bland annat har arbetat med några av landets största symfoniorkestrar. Utöver det har han gjort mycket opera och kammarmusik. Hans musik är egensinnig, färgrik, och fylld med dramatisk drivkraft och spänning.

Kerstin Jansson – konsertpianist, tilldelades Musikaliska Akademins medalj för tonkonstens främjande 2022 samt Yamas Production of the year 2014 och spelar ofta i tvärkonstnärliga projekt. Solist och kammarmusiker med en egen kammarmusikserie på kulturhuset Spira.

Anna Karin Sersam har under 30 år verkat professionellt som mimskådespelare, koreograf och regissör. Hon driver en egen teater med inriktning på scenkonst för barn och unga.

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.