Eilen Jewell

Eilen Jewell

Eilen Jewell – The queen of the minor key 

Det är ingen hemlighet att en stor publik är upp över öronen förälskade i Eilen Jewell. Eilen är en av de första artisterna Rootsy Live hade på turné och sedan dess har Skandinavien varit en självklar plats för bandet att återvända till.  

Jewell blandar influenser från surf-noir, tidig blues, klassisk country, folkmusik och rock ’n’ roll från 1960-talet. I mer än ett decennium har Eilen och hennes band turnerat för fans från Boston till Boise och Madrid till Melbourne och äntligen kommer dem till Kristianstad!Eilen Jewell – trettio år ung – är en välformulerad låtskrivare, en känslig uttolkare av andras sånger, en säker bandledare, en chosefri och smart scenpersonlighet, en artist med stilkoll inom en rad mer eller mindre tydligt angränsande genrer. Hon är på alla vis imponerande.” – Av Håkan Engström Sydsvenskan 

 

Ballroom Thieves 

Ballroom Thieves med Martin Earley och Calin Peters spelar en melodisk form av folkamericana som blandas av glada optimistisk musik med mörk lyrik där depression är ett återkommande tema. Ett lyckat recept eftersom bandet sedan sin start har fått över 85 miljoner streams! 

Tidigt under 2020 släpptes en artikel som förklarade att musikbranschen behöver flera glada låtar. Martin Earley och Calin Peters skrattade, och visste att deras musik kanske inte riktigt utforskar det spektrat. För att citera Earley: We don’t write happy songs, but this time we decided to try something new by pairing optimistic sounding music with dark lyrics. If the listener is not a lyrics person, they might not notice.” 

 

Ballroom Thieves

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.