Ellen Andersson

Jan Gradvall konstaterade i DI att ”Så länge det finns artister som Ellen Andersson kommer svensk jazz att klara även nästa generationsväxling”.

Sedan succédebuten 2016 med ”I’ll Be Seeing You” har Ellen Andersson snabbt etablerat sig som ett av de största namnen på den svenska jazzscenen. Med utmärkelser som ”Årets nykomling” av Sveriges Radio P2 och ”Gyllene Skivan” för årets bästa jazzalbum i ryggen har hon hyllats av både kritiker och publik för sitt sätt att göra jazzen till sin egen.

När Ellen Andersson släppte albumet You Should Have Told Me hösten 2020 gick kritikerna i spinn, och Johan Norberg skrev ”Jag häpnar, och hisnar. En av de bästa svenska jazzskivor jag hört” i Tidningen Vi, och Jan Gradvall konstaterade i DI att ”Så länge det finns artister som Ellen Andersson kommer svensk jazz att klara även nästa generationsväxling”. Grammisjuryn var precis lika imponerad och nominerade albumet i kategorin Årets Jazz.

Nu kommer hon till Kulturkvarteret för en kväll fylld med det personliga, intima och storslagna, tillsammans med Joel Lyssarides, Anton Forsberg, Niklas Fernqvist och Johan Löfcrantz Ramsay.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.