Familjelördag | Februari

Roligheter för hela Familjen på Kulturkvarteret Kristianstad | FRI ENTRÉ

Under våren arrangerar vi tre Familjelördagar på Kulturkvarteret! Här hittar ni en massa roliga programpunkter som: sagor, lekar, pyssel, bokbytarbord, brädspelscafé, familjekör och annat kul!

Här hittar ni hela programmet för lördagen!

11.00 – Tipsrunda
11.00 – Bokbytarbord
11.00 – Brädspelscafé
11.00 – Pyssla i Kilen
11.15 – Magi i Bokskogen
12.00 – Familjekör – Jazza med Mimi Terris
14.00
Ös och klös med Gitte, Frank och levande djur!

11.00–15.00 | Bokbytarbord

Kom och byt böcker med oss på Kulturkvarteret! Även om du inte har några böcker att byta så går det bra att ta hem en bok ändå.

11.00–15.00 | Brädspelscafé med Kristianstads Spelförening

Har du alltid drömt om att utforska spännande världar, lösa kluriga mysterier och skapa oförglömliga minnen med vänner och familj? Då är du varmt välkommen till vårt Brädspelscafé på Kulturkvarteret i Kristianstad!

Vi bjuder in dig till en atmosfär där skratt och strategi går hand i hand. Oavsett om du är en inbiten brädspelare eller nybörjare, har vi något för alla. Ta med dina vänner, familj eller kom ensam och träffa likasinnade spelentusiaster. Kristianstads Spelförening finns på plats för att guida dig genom spelregler och säkerställa att alla har en fantastisk upplevelse.

11.00 – Pyssla i Kilen med Malin

Är du och ditt barn på jakt efter något rolig och kreativ? Då har vi den perfekta lösningen! Vårt pysselevenemang är en unik möjlighet för barn att utforska sin kreativitet, lära sig nya färdigheter och ha roligt medan de skapar minnen som varar för evigt.

11.15–11.45 – Magi i Bokskogen | Kristianstads stadsbibliotek

Upplev magin i sagorummet Bokskogen! Vi berättar ljud- och ljussagor för barn från 3 år.

12.00 – Familjekör: Jazza med Mimi Terris

Men hjälp, Mimi har plötsligt fastnat i en sång! Kan barnen hjälpa henne loss? Under denna Familjekör blir det full fart, röstlek och spontan sång.

Rösten bär du inom dig och den behöver inte packas upp ur någon låda, du kan sjunga när som helst. Sången behöver inte ens har några ord, rösten kan sjunga precis vad den vill. Med lekfullhet, rörelse och improvisation i fokus vill Mimi inspirera barnen till att röra på sig och leka med hela röstregistret.

Mimi Terris är sångerska, kompositör och musiklärare, utbildad på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (musiker) och Musikhögskolan i Malmö (musiklärare). Hon har släppt tre album sedan 2015 och turnerat i Norden med sin helt egna melodiska jazz på svenska. 

Missa inte chansen att vara en del av denna unika musikaliska upplevelse tillsammans med Mimi Terris. Det blir en föreställning som ni sent kommer att glömma!

Alla älskar Familjekören, men tyvärr har vi begränsat antal platser. Så passa på att föranmäla din familj redan idag. Vid avanmälan kontakta Emma Eriksson på mejl eller telefon: 0708–20 58 34, emma.eriksson@musikisyd.se

14.00 – Ös och klös med Gitte, Frank och levande djur!

Gitte Pålsson sjunger svängiga allsånger om djur och Frank Madsen från Terrariet i Malmö visar och berättar spännande fakta om fågelspindel, leguan, minikrokodil och pytonorm.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.