Familjelördag

Roligheter för hela Familjen på Kulturkvarteret Kristianstad | FRI ENTRÉ på alla programpunkterna förutom på familjeföreställningen med Pappa Kapsyl.

Under hösten arrangerar vi tre Familjelördagar på Kulturkvarteret! Här hittar ni en massa roliga programpunkter som: sagor, lekar, pyssel, bokbytarbord, familjekör och annat kul!

Här hittar ni hela programmet för lördagen!

11.00 – Tipsrunda
11.00 – Bokbytarbord
11.00 – Pyssla i Kilen med Malin
11.15 – Magi i Bokskogen
13.00 – Pappa Kapsyl – Dinosauriernas Alfabet
14.00 – Familjekör – Loopa med Dan

11.00–15.00 | Bokbytarbord

Kom och byt böcker med oss på Kulturkvarteret! Även om du inte har några böcker att byta så går det bra att ta hem en bok ändå.

11.00 – Pyssla i Kilen med Malin

Är du och ditt barn på jakt efter något rolig och kreativ? Då har vi den perfekta lösningen! Vårt pysselevenemang är en unik möjlighet för barn att utforska sin kreativitet, lära sig nya färdigheter och ha roligt medan de skapar minnen som varar för evigt. Under dagen gör vi dinohattar och dinosaurier!

11.15–11.45 – Magi i Bokskogen | Kristianstads stadsbibliotek

Upplev magin i sagorummet Bokskogen! Vi berättar ljud- och ljussagor på temat dinosaurier för barn från 3 år.

13.00 – Pappa Kapsyl – Dinosauriernas Alfabet | Stora Salen
En fartfylld rockkonsert för barnfamiljer med musik och humor!

Med er hjälp sjunger dinosauriekungen Pappa Kapsyl sig igenom alfabetet. Men bokstäverna är för många och dinosaurierna för långa. Och en del bokstäver verkar ha dött ut… R som i Raptor, T för Tyrannosaurus Rex, K som i köttätare, S för Spinosaurus … eller kanske Stegosaurus? Kommer verkligen Pappa Kapsyl att hinna med alla dinosaurierna?

Med över 7 miljoner streams på Spotify, 6000 följare på YouTube och mer än 1000 live-gig i bagaget har Pappa Kapsyl etablerat sig som en av Sveriges mest efterfrågade familjeunderhållare. Med sin nya bok Dinosauriernas Alfabet får hela familjen kliva in in i Pappa Kapsyls alternativa verklighet där dinosaurierna lever mitt ibland oss. Lär känna de stora, hungriga, snälla, knasiga och ibland lite läskiga dinosaurierna i denna maffiga och fartfyllda bilderbok proppfull med spännande miljöer, roliga detaljer och omväxlande historier

🦖 Köp era biljetter här!

14.00 – Familjekör – Loopa med Dan

Upplev magin av en loop-pedal, en mikrofon och era egna röster tillsammans – Det finns inga gränser för vad vi kan skapa tillsammans! Välkomna till en spännande och interaktiv Familjekör med Dan Knagg, där du som publik får vara med och forma föreställningen.

Vi kommer att leka med ord, rytmer, toner och loopar som tar oss på en resa in i ljudens värld. Vi kommer att sprida glädje, väcka nyfikenhet och skingra blygheten. Och vi kommer att förundras över den kreativa kraften som finns i våra egna röster och musikens möjligheter.

Dan Knagg är en fantastisk multiinstrumentalist med fokus på sång och slagverk. Han har arbetat som frilansmusiker inom folk- och världsmusikgenren i över tio år. Med sin utbildning som sångpedagog och musiker vid Musikhögskolan i Malmö har han en unik förmåga att skapa en engagerande musikalisk upplevelse för alla åldrar.

Missa inte chansen att vara en del av denna unika musikaliska upplevelse tillsammans med Dan Knagg. Det blir en föreställning som ni sent kommer att glömma! Dan Knagg är sångcoach i Rösträtt – sång på förskolan

Alla älskar Familjekören, men tyvärr har vi begränsat antal platser. Så passa på att föranmäla din familj redan idag. Vid avanmälan kontakta Emma Eriksson på mejl eller telefon: 0708–20 58 34, emma.eriksson@musikisyd.se

 

 

 

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.