FRÖKEN ELVIS & GIGANTERNA

Med humor, lite allvar, stämsång och en jädra massa instrument!

Fröken Elvis är tillbaka på turné med skivan – Fröken Elvis & Giganterna, inspelad på ett gammalt kvinnofängelse! Men hur toppar man egentligen Kungen? Jo, med Giganter såklart! Och det är inte vilka giganter som helst som presenteras. Fröken Elvis har den här gången tagit sig an musik av klassiska tonsättare, men det utan att det på något sätt blir stramt eller högtidligt. Nej, glatt spelas Chopin på sked och gaffel, och Beethovens ”Für Elise” får minst sagt ny kostym i en typ av up tempo klezmer-variant! Självklart får också giganternas gigant, Elvis, plats: Med på repertoaren finns både de välbekanta svenska Elvis-pärlorna och några rykande färska tolkningar!

Albumet ”Fröken Elvis & GIGANTERNA” släpptes den 25 februari 2022 på Fröken Records.

Gruppens gamla devis lyder ”musik med humor, värme, lite allvar, och en jädra massa instrument”. Den gäller även här när de tar itu med ”giganterna” – vilket de gör med finess i snygga och påhittigt omväxlande arrangemang. Det är mycket kärleksfullt respektlöst. – Kulturdelen

Fröken Elvis har blivit ett av våra mest älskade liveband. Med utsålda turnéer och publikrekord över hela Sverige. Med sin genuina värme och humor låter Fröken Elvis publiken lyssna till svenska, träffande texter i lekfulla arrangemang där hela känslospektrat och spelglädjen ges utrymme, både på skiva och på scen.

Fröken Elvis är:
Camilla Fritzén – sång, texter
Lisa Bodelius – trombon, bas, dragspel, kör
Maria Olsson – trumset, slagverk
Josefin Berge – gitarr, kör
Sanna Andersson – bas, ukulele, munspel, melodika, kör

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.