Helt Klassiskt: Filip Korošec - Portals

Helt Klassiskt

Helt klassisktserien är helt rätt för dig som vill upptäcka den klassiska musiken för första gången, men även för dig som är en erfaren lyssnare på jakt efter kammarmusik i ny kostym. Här framförs kammarmusik av högsta kvalitet på Bistroscenen. Programmet innehåller både svenska och internationella musiker som blandar nytt med gammalt, traditionellt med experimentellt. Gemensamt för konserterna är närheten mellan musiker och publik, där alla blir en del av en gemensam musikalisk upplevelse, i kombination med gott på tallriken.

Filip Korošec

Filip Korošec är en av de mest intressanta och lovande slagverkarna i Sverige just nu. Han har framträtt över hela Europa, både som solist och i olika kammarensembler. Filip Korošec var den första mottagaren av det prestigefulla ”Marimba One Excellency Award”. Hans Repertoar spänner över allt från jazz till barock med förkärlek för nyskriven musik och elektronik.

För närvarande studerar han sin masterprogram på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm för Joakim Anterot, Daniel Berg och Mikael Nilsson. Tidigare har han arbetat med bland andra Anders Åstrand, Anders Holdar, Katarzyna Mycka och Simon Klavžar. 

Kvällens program:

Glass – Opening

Abe – Prism

Deane – Mourning Dove Sonnet

Psathas – Etude from One Study, One Summary

Zivkovic – Suomineito

Gerassimez – Asventuras

-paus-

Klatzow – Dances of Earth and Fire mov

Bach – Gigue ur svit för luta e-moll

Chopin – Regndroppspreludiet

Berg – Variations on Swedish folk Songs

Glenworth – Blues for Gilbert

Hamilton – Portals

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.