Helt Klassiskt- Laura Michelin och Roland Pöntinen

- Slutsålt -

Helt Klassiskt Laura Michelin & Roland Pöntinen

Kulturkvarteret fortsätter efter sommaren satsningen på att presentera klassisk musik i avslappnande miljö. Här framförs kammarmusik av högsta kvalitet på Bistroscenen. Program som blandar nytt med gammalt, traditionellt med experimentellt. Gemensamt för konserterna är närheten mellan musiker och publik, där alla blir en del av en gemensam musikalisk upplevelse, i kombination med något gott i glaset och på tallriken.

När man tänker på klassiska konserter går tankarna ofta till traditionella konserthus, väldiga symfoniorkestrar och högtidlig tystnad under solistframträdanden. Med serien Helt klassiskt tar vi ett kliv bort från detta och låter musiker och publik komma nära varandra. Helt klassiskt-serien är för dig som vill ha både den sociala touchen och den fängslande känslan i en musikalisk upplevelse. Den är för dig som i all sin enkelhet vill avsluta dagen i avslappnande miljö, kanske vid ett enkelbord, eller för dig som vill passa på att kombinera kvällsmaten med vänner och konsert.

Laura Michelin och Roland Pöntinen

En förtrollande afton med flöjtisten och solistprisvinnaren Laura Michelin och den världskände pianisten Roland Pöntinen som bjuder in till ett uruppförande av Andrea Tarrodi.

Flöjtisten Laura Michelin är vinnare av Kungl. Musikaliska Akademiens solistpris 2020 och en flitigt anlitad solist som trots sin unga ålder har spelat med flera nationella och internationella orkestrar. Som solistprisvinnare tar hon nu tillsammans med den världskände pianisten Roland Pöntinen plats på Sveriges kammarmusikscener.

”Laura Michelin har en alldeles sällsynt förmåga att fånga publiken med sitt utsökta artisteri. Med en djupt rotad musikalitet och ett utomordentligt hantverk lyfter hon musiken till högsta internationella nivå. Vi har fått uppleva en makalös kombination av briljant teknik, stor utstrålning och smittande spelglädje ….” – löd juryns motivering vid Solistprisfinalen.

Laura är uppvuxen i Norrköping och har fått all sin tidiga musikaliska utbildning där. Hon har sedan gymnasiet studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för prof. Tobias Carron och därefter i München för prof. Andrea Lieberknecht vid Hochschule für Musik und Theather.

Hon ackompanjeras av ingen mindre än Roland Pöntinen, som sedan sin debutkonsert med Kungliga filharmonikerna 1981 har etablerat sig som en av Sveriges mest virtuosa pianister och som solist på den internationella scenen. Roland har frekvent framträtt med några av de mest framstående orkestrarna runt om i världen, som London Symphony Orchestra, Orchestre de Paris och Los Angeles Philharmonic, och bjudits in till prestigefyllda festivaler som Schleswig-Holstein, Verbier och Mostly Mozart Festival i New York.

Roland har genom sin karriär uruppfört verk av bl.a. Sven-Erik Bäck, Veli-Matti Puumala och Anders Hillborg. 2002 tog han emot medaljen Litteris et Artibus av Kungl. Musikaliska akademin som ett erkännande av ”framstående färdigheter inom det konstnärliga området.”

Solistpriset genomförs av Kungl. Musikaliska Akademien i samarbete med Inge och Einar Rosenborgs Stiftelse för svensk musik samt Musik i Syd. 

 

MEDVERKANDE 

Laura Michelin, flöjt 

Roland Pöntinen, piano 

PROGRAM

 Francis Poulenc: Flöjtsonat

Andrea Tarrodi: The Vertical Garden

Sven-Erik Bäck: Solosonat för flöjt

Olivier Messaien: Le Merle Noir

PAUS

Sven-Erik Bäck: Impromptu (pianosolo)

Roland Pöntinen: Poème d’automne (pianosolo)

Fauré: Violinsonat nr 1 A-dur op. 13

Detta evenemang ingår i Stjärnserien.
Vill du läsa mer om Stjärnserien tryck här!

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.