Jerusalem Quartet

Israeliska stråkkvartetten Jerusalem Quartet bildades 1993 och är känd för sin breda repertoar och sitt fantastiska uttrycksdjup.  

Ensemblens kärna ligger i ett varmt och fylligt sound och i en unik balans mellan höga och låga röster; något som tillåter dem att upprätthålla en sund balans mellan det individuella uttrycket och ett transparent och respektfullt framförande av tonsättarens verk. Tillsammans förfinar de ständigt sina tolkningar av den klassiska repertoaren och utforskar nya epoker. 

Jerusalem Quartet är en ofta sedd och älskad gäst på världens stora konsertscener. Vartannat år besöker kvartetten USA och de har uppträtt i städer som New York, Chicago, Los Angeles, Philadelphia, Washington och Cleveland samt på Ravinia Festival. I Europa framträder de regelbundet i Londons Wigmore Hall, Tonhalle Zürich, Munich Herkulessaal och Theatre des Champs-Elysées och har gjort gästframträdanden på Auditorium du Louvre Paris, Elbphilharmonie Hamburg och på festivaler som Salzburg, Verbier, Schleswig-Holstein, Schubertiade Schwarzenberg, Rheingau, White Nights i Sankt Petersburg och otaliga andra.

”Passion, precision, warmth, a gold
blend: these are the trademarks of
this excellent Israeli string quartet.“
– New York Times 

Jerusalem Quartet släpper sina album exklusivt på Harmonia Mundi. Särskilt inspelningarna med Haydns stråkkvartetter och Schuberts ”Döden och Flickan” har hedrats med utmärkelser som bland andra Diapason d’Or och BBC Music Magazine Award för kammarmusik. 2018 släppte kvartetten två album, ett med Dvoraks stråkkvintett op.97 och Sextett op.48, och en mycket efterlängtad inspelning med hyllade kvartetter av Ravel och Debussy. 2019 gav kvartetten ut ett unikt album tillsammans med den israeliska sopranen Hila Baggio, som utforskade judisk cabaretmusik i Centraleuropa under Mellankrigstiden. 2020 utkom albumet Béla Bartók: String Quartets Nos. 1, 3 & 5. 

På Kulturkvarterets scen framför virtuosa Jerusalem Quartet följande program:
 
Mendelssohn: String Quartet No. 1, Op. 12 MWV R 25
Paul Ben Haim: String Quartet No. 1, Op. 21
***
Debussy: String Quartet, Op. 10 


Jerusalem Quartet består av:
Alexander Pavlovsky på violin
Sergei Bresler på violin 
Ori Kam på viola
Kyril Zlotnikov på violoncell 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.