Julkonsert Änglaljus

en upplevelse med riktig julstämning

Julkonserten Änglaljus – En julotta på vaken tid!

Du går mot Kulturkvarteret och möts av fladdrande marschaller som vackert lyser upp i vintermörkret. Du välkomnas in i värmen och en stämningsfullt utsmyckad konsertsal. En känsla av andakt infinner sig. Ljuset dimmas ner och tonerna sätts vid pianot. Kör och solist gör entré med levande ljus och välkomnar publiken med Änglaljus! Nu börjar äkta julstämning.John Kluge – The Artistic Tenor

John Kluge är en kritikerrosad och internationellt känd tenor. Han har utbildats vid Göteborgsoperan och hos hovsångaren Ingvar Wixell i Sverige samt den världskände sångcoachen Seth Riggs i Los Angeles.

I över 20 år har John rest mycket runt om i världen och uppträtt på stora konserter såväl som i intima privata evenemang. Musikaliskt ligger hans huvudfokus på populär klassisk musik från sådana som Mario Lanza, Andreas Bocelli och Josh Groban. Han har producerat och tagit med sig gästartister till Julkonserten Änglaljus i 29 år. Det har blivit en kär konserttradition för oss i Sverige.

Hans publik är vidsträckt, inklusive prestigefyllda företagsevenemang, stora konserthus och till och med scener av kungafamiljer. Han uppträder flitigt i Sverige, övriga Europa och i USA och har uppträtt i Nya Zeeland, Australien och Sydamerika.

Han har upptäckt en andra talang inom akvarell för några år sedan. Detta gjorde hans känsliga tenorröst och starka scennärvaro ännu mer unik när han började uppträda med sina konstverk, bokstavligen kompletterade synen med ljud.

2019 utfärdade USA O1B Visa för extraordinära förmågor och prestationer till John Kluge och i juni samma år gjorde han sin USA-debut i den världsberömda Weill Recital Hall i Carnegie Hall i New York.

John Kluges unika duotalang – hans röst och hans konstverk – har gett honom titeln ”John Kluge – The Artistic Tenor”.

www.kluge.se


Johan Stengård – Saxofon

Johan Stengård har en lång karriär som en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade instrumentala solister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa, Kina och USA. Johan Stengård är en av ABBA:s originalmusiker. Tjugo solo CD album, medverkat i hundratals TV-shows, spelat med många av de stora nationella och internationella artisterna som Michael Bolton, ABBA, Celine Dion, Tomas Ledin, Jan Malmsjö, Eartha Kitt, Nelson Riddle, Harry Belafonte, Lena Horne, Tommy Steele, Sammy Davis J:r och många fler kända namn…

Kungen och drottningen har valt Johan att framträda vid flera officiella statsbesök utomlands. Johan har även bl. a varit inbjuden av thailändska regeringen att framträda i Thailand.

”Stengård arbetar för högtryck, han ger järnet. Varenda ton imponerar. Han nästan lyfter taket.” (Dagens Nyheter)

”You are a really good saxplayer, do you know that?” (Diana Ross)

”Very good play, very good play, Mr. Saxman!” (Desmond Tutu)


Negar Zarassi – Operasångerska

Med en mycket varm och expressiv röst är Negar Zarassi en sångerska som når sin publik oavsett sammanhang. Efter succén i Persia’s got Talent 2020 har denna ”persiska Sarah Brightman” rört miljontals med sin vackra röst

Hon har medverkat i flera stora TV-produktioner och har bl.a varit engagerad som solist på Göteborgs Stadsteater, Göteborgs Konserhus och Malmö Opera. I samband med Göteborgs 400 års jubileum valdes hon ut för för att sjunga som solist inför kungen och drottningen.

www.negarzarassi.com


Daniel Stenbaek – Pianist

Pianisten och körledaren Daniel Stenbaek har varit verksam som pianist i över 30 år och är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hans främsta uppdrag genom åren har varit som pianist till Cyndee Peters, under drygt 20 år, samt som körledare till sin kör By Grace i snart 30 år.

Några tillfällen som kan nämnas är 2 tillfällen tillsammans med Cyndee Peters där de fick spela för och med Nelson Mandela.

Daniel var även ansvarig körledare på Prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop i juni 2015 där han medverkade med By Grace.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.