Kulturgalan

   Nu äntligen kan Kulturgalan genomföras. Efter ett års uppehåll är vi tillbaka för att hylla våra pristagare. Det blir en kväll fylld med kultur, underhållning, prisutdelning och möten.

Kulturgalan 2021

Sakta men säkert börja nu galan ta form. Kommunens kulturpris fick konstnär Maria Börjesson och stipendiet gick till musikartisten Vera Kronbäck. Det ska vi fira!

Välkommen till en fullspäckad kulturafton! Årets konferencier är musikalartisten, skådespelaren och regissören David Rix! Program växer hela tiden fram i takt med att pristagare och artister avslöjas. Förutom alla pristagares framträdande så vet vi att vi ska få njuta av bland andra operasångaren Sebastian Duran, just nu aktuell i ”En Midsommarnattsdröm” på Malmö Opera, ackompanjerad av pianisten Karin Haglund. I Bistron kommer singer- songduon Sophie & Chris bjuda på avskalade hits som sätter känslan i fokus.

17.00-19.00
Cafe och Bistro är öppet för matgäster. Sing song-writer duon Sophie och Chris underhåller på bistroscenen och det finns möjlighet att bli ”Diktad” i Diktstolen.

19.00
Föreställningen startar i Stora Salen

20.30

Mingel med bubbel och mindre tilltugg i Bistron (ingår i biljetten).

Under kvällen passar Café & Bistro att bjuda in till en extra kulturell måltidsupplevelse!

Kvällens specialare är chevré chaud med rosmarinbakade betor med balsamico, fisk- & skaldjursgryta med saffransaioli eller moules marineré toppade med den magiska kryddan galakväll!

Café & Bistro håller har öppet kl. 17.00 ­– 22.00. Passa på att boka ditt bord i förväg för att säkra din plats, mejla: cafebistro@kulturkvarteret.com eller ring till 044-20 58 88.

Priser och stipendier som delas ut:

Kristianstads kommuns kulturpris

Priset är på 50 000 kr och tilldelas någon som har utfört värdefulla insatser på kulturens område och som är född, bosatt eller utövar sin verksamhet i kommunen.

Kristianstads kommuns kulturstipendium

Stipendiet är på 25 000 kr och delas ut till yngre, lovande kulturarbetare som är födda eller bosatta i kommunen, som bidrag till fortsatt utbildning eller annan utvecklande verksamhet.

Kristianstadsbladets Kultur- och nöjespris

Ett pris som prisar de lokala kulturröster som har gjort skillnad det senaste året.

Sparbanken Skånes stipendium för ung kulturtalang

Stipendiet är på  7 000 kr. Villkoret är att stipendiaten är max 25 år och född eller bosatt i Kristianstad, Osby, Hässleholm eller Östra Göinge kommuner. I första hand är stipendiet tänkt som stimulans till yngre lovande kulturtalanger, som bidrag till fortsatt utbildning eller till annan utvecklande verksamhet.

Bakgrund till Kulturgalan

Kulturgalan Kristianstad arrangerades första gången 2015 i Kulturkvarteret Kristianstad. Arrangörer var Kristianstads kommun, kultur- och fritidsförvaltningen och Kristianstadsbladet med Musik i Syd. Syftet var att skapa ett arrangemang, en mötesplats och en värdig inramning för utdelning av Kristianstads kommuns kulturpris och kulturstipendium samt Kristianstadsbladets Kultur- och Nöjespris. Ambitionen var också att sätta fokus på kultur och kulturaktörer i kommunen.

Arrangörer

Vi som gör detta möjligt är Kristianstads kommun, Kristianstadsbladet och Sparbanken Skåne.

Varmt välkommen!

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.