Michael Mayo med Norrbotten Big Band

Upplev den hypnotiserande fusionen av Michael Mayo och Norrbotten Big Band när de förenas för en enastående konsertupplevelse. Med Mayo’s jazzarv och den kritikerrosade norrbottniska orkestern har du nu chansen att uppleva musikalisk briljans på högsta nivå som ingen jazzälskare kan missa!

Michael Mayo

Han föddes rakt in i jazz- och musikmyllan med Valerie Pinkston (sångerska bakom bland andra Diana Ross, Beyoncé, Ray Charles) och saxofonist Scott Mayo (Earth, Wind & Fire mfl) som föräldrar. I unga år tog han lektioner av Herbie Hancock och valet framåt var en självklarhet. Nu hyllas han som en av världens absolut bästa jazzvokalister, omtalad för sin enastående ekvilibrism.

– Det känns häftigt att vi lyckats få hit en så framstående vokalist! Hans musik förmår att vara både öppenhjärtig och komplex på samma gång. Vi talar om en super-virtuos och världsartist. Och som med alla mästare, blir det stort att få möta honom …

Även orkesterns konstnärlige ledaren Joakim Milder är nöjd.

– Michael Mayo skapar en nutida, djupt tilltalande jazzmusik med rösten i centrum. En obegränsad instrumentalist som kommer att fascinera och inspirera de talrika skaror som vi räknar med kommer att vallfärda till konserterna, säger han med glimten i ögat.

Född och uppvuxen i Kalifornien, men bosatt i New York, har Mayo en mängd samarbeten kring sig. Han första och hittills enda platta”Bones släpptes 2001 och på Spotify har han för tillfället över 12 000 lyssnare i månaden. Nu ska alltså hans ljudvärld ges storbandsfärger med klanger och melodier som osar soul, R&B och vacker, nutida musik.

Som arrangör och dirigent står den svenske trummisen Calle Rasmusson. Och ribban läggs högt med förväntan om stort sväng under ett tak som spänner över många genrer.

Norrbotten Big Band

Norrbotten Big Band är ett modernt storband med djupa rötter i jazztraditionen och ett grenverk som sträcker sig mot soul, funk och samtida konstmusik. Bandet har vid ett flertal tillfällen varit Grammisnominerade och även nominerats till en internationell Grammy.

Norrbotten Big Band turnerar världen över och gästas av nationella och internationella artister. Kurt Rosenwinkel, Chris Potter och Maria Schneider, den Los Angeles-baserade elektrofunkduon KNOWER och schweiziska trion VEIN är några som gästat storbandet under årens lopp. Bland nordiska artister har orkestern bland annat samarbetat med Lisa Nilsson, Anne Mette Iversen, Jan Allan och Bobo Stenson.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.