No Business Like Show Business

FÅTAL BILJETTER KVAR!!

Musikalkonserten No Business Like Show Business kommer tillbaka till Kulturkvarteret och har med sig ingen mindre än Emmi Christensson. Född och uppväxt i Vessigebro nära Halmstad men som har intagit en position på världens musikalscener där hon bland annat har spelat huvudrollen Christine i Phantom of the Opera på West End.

Vi presenterar dessutom några av Sveriges mest populära musikalstjärnor – Johan Hwatz, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne. Deras imponerande sånginsatser kommer att kompletteras med den internationellt erkända Emmi Christensson som tillsammans tolkar några av de mest älskade låtarna från musikalvärlden.

No Business Like Show Business bjuder på en unik resa genom musikalhistorien. Denna resa tar sin början med melodier från musikhistoriens allra första musikal, Teaterbåten, och sträcker sig ända till samtida musikalstorverk.

På Kulturkvarteret i Kristianstad kommer du att få uppleva strålande soloframträdanden och storslagna ensembleprestationer, som tillsammans skapar en upplevelse i klass med Broadway och West End. En kväll som varje musikalälskare kommer att minnas.


EN STORSLAGEN MUSIKALFEST HELT ENKELT.


Medverkande

Emmi Christensson – känd från bland annat Phantom of The Opera, West Side Story och Les Misérables.

Emmi är utbildad sångerska och musikalartist och har gjort huvudroller i flera ikoniska musikaler som Maria i West Side Story, Liesl i Sound of Music, flera uppsättningar som Cosette i Les Misérables. Christine i Phantom of the Opera har Emmi gjort ca 500 föreställningar av både i Londons West End och i Stockholm på Cirkus. Emmi är en van konsertsångerska och har sjungit i både små och stora format. Under åren har även tv-publiken lärt känna Emmi när hon gästat program som Så ska det låta, Allsång på Skansen, Doobidoo, Moraeus med mera, Lotta på Liseberg och Victoriadagen.

År 2018 tävlade hon i Melodifestivalen med låten Icarus skriven av bland annat Thomas G:son. Ni kan även ha hört Emmis röst i den nya versionen av Disney’s klassiker Beauty and The Beast, där hon gjorde rösten till huvudrollen Belle.

Johan Hwatz (tenor) – känd från bland annat Kristina från DuvemålaSound of Music och Chess.

Johan är utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Han har medverkat i flera föreställningar på Malmö Opera, däribland The Fantasticks, Tusen och en natt, Troll i kulisserna, Min älskade Pierrot och Andrejs längtan. Han har även medverkat i Sound of Music, Sweet Charity, Dracula och Little Shop of Horrors. Bland andra föreställningar kan nämnas Spelman på taket på Uppsala stadsteater, Kristina från Duvemåla på Cirkus samt Chess på Svenska Teatern i Helsingfors. Johan har setts i Måndag hela veckan på Wermlands Opera. Nu senast kunde vi se honom i På Västfronten inget nytt på Länsteatern, Gotland.

Kim Bergkvist (sopran) – känd från bland annat A Little Night Music, Sweeney Todd och The Last Five Years.

Kim Bergkvist är utbildad på anrika Royal Academy of Music i London samt på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon har haft flera musikalroller, samt turnerat världen runt på kryssningsfartyg samt med showen Arrival The Music of ABBA. Kim har spelat Johanna Baker i Sweeney Todd på Dalateatern i Falun tillsammans med Dalasinfonietten. Ofelia i Hamlet på Kronborgs slott i Danmark. Kim har dessutom spelat Josefin i Idioterna, på Helsingborgs Stadsteater samt de kvinnliga huvudrollerna i Klippans Bruksspel, På farfars tid och Sunnerdahl på liv och död. 2015 spelade Kim rollen som Mrs Andersen i A Little Night Music på Ye Olde Rose and Crown Theatre, London. Nu senast kunde vi se henne som Susan i TICK…TICK…BOOM! och Cathy i THE LAST FIVE YEARS.

Johan Wikström (barryton) – känd från bland annat West Side Story, Blodsbröder och Sweeney Todd.

Johan Wikström är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Han har gjort roller som Riff i West Side Story, Edward i Blodsbröder på Värmlandsoperan, fackpampen Big Davey i Billy Elliot på Malmö Opera och Pilatus i Jesus Christ Superstar på Göteborgsoperan. På Lunds Stadsteater skar han halsen av Londonborna i titelrollen Sweeney Todd, en musikal han fick återse på Dalateatern, då som Judge Turpin. Johan har dessutom spelat rollen som musketören Athos i musikalen 3 Musketiere i Berlin 2006. Andra roller Johan som har gjort är den stenrika magnaten Mr. Warbucks i musikalen Annie, Sky Masterson i Guys & Dolls, Georg von Trapp i Sound of Music, modigt Lejon i Trollkarlen från Oz, odödlig vampyr i titelrollen Dracula och den senaste insatsen på scenen var när han återvände till musikalen Guys and Dolls på Kristianstad teater i rollen som Nathan Detriot.

Kristina Hahne (alt) – känd från bland annat Cabaret, Annie, Sound of Music och Mitt om Natten.

Kristina Hahne är utbildad musikalartist och har arbetat på scen sedan 2001, både i musikaler, shower och olika konserter. Hon har gett liv till karaktärer som Sally Bowles i Cabaret, Miss Hannigan i Annie, Demeter i Cats, Syster Berthe i Sound of Music, Mickie i Grease, Fru Storch i Sällskapsresan The Musical, Marta i Spring Awakening, Claudine i Can-Can och Fröken Svan i Mölle by the Sea på Fredriksdalsteatern. Kristina har även kunnat ses i musikaler som Jekyll & Hyde, Legally Blonde och My fair Lady. Det bästa Kristina vet att få jobba fram olika karaktärer och förmedla deras historia till en publik. Just nu är hon aktuell i Mitt om natten på Nöjesteatern i Malmö.

Kapellmästare: Jan Erik Sääf

Övriga musiker: Olof Löfgren (piano), Kalle Magnusson (bas), Peter Fältskog (trummor)

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.